Cornuri Bratislava

Cele mai bune cornuri de casa, un aluat extraordinar

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bratislava

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  •  1 ou pt uns

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.

Se taie untul cubulete si impreuna cu laptele se pun la incalzit cat sa se topeasca un pic untul.

In cuva masinii, se pun in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Se selecteaza programul de framantare si intre timp se pregateste umplutura.

Se macina o cana de nuci. Se adauga 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si se amesteca. Se adauga un pic de apa cat sa se poata obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Se da deoparte.

Cand aluatul este gata, se intinde, se taie in bucatele mici si se formeaza bile din aluat; se intinde la dimensiunea unei palme, se pun1-2 lingurite de umplutura si se intinde uniform, apoi se ruleaza aluatul si se strang marginile. Se asaza intr-o tava de copt.

Se ung cornurile intai cu galbenus, se lasa putin sa se usuce, apoi se ung cu albus si se pun la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.

Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci