Cornuri Bratislava

Cele mai bune cornuri de casa, un aluat extraordinar

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bratislava

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  •  1 ou pt uns

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat.

Se taie untul cubulete si impreuna cu laptele se pun la incalzit cat sa se topeasca un pic untul.

In cuva masinii, se pun in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Se selecteaza programul de framantare si intre timp se pregateste umplutura.

Se macina o cana de nuci. Se adauga 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si se amesteca. Se adauga un pic de apa cat sa se poata obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Se da deoparte.

Cand aluatul este gata, se intinde, se taie in bucatele mici si se formeaza bile din aluat; se intinde la dimensiunea unei palme, se pun1-2 lingurite de umplutura si se intinde uniform, apoi se ruleaza aluatul si se strang marginile. Se asaza intr-o tava de copt.

Se ung cornurile intai cu galbenus, se lasa putin sa se usuce, apoi se ung cu albus si se pun la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.

Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc