Mancaruri de post

Reteta Hummus cu leurda si lipii de casa

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 15m 
Merisor postat de
Postat pe: 07-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și sănătos, aș completa!

ingrediente

4 portii

   pentru decor
   800 g năut din conserve
   2 lingurițe de tahini
   2 căței de usturoi
   1 legătură leurdă
   sare după gust
   zeama de la o lămâie
   1 vârf de cuțit cu chimion
   4 linguri ulei extra virgin
   boia de ardei
   pătrunjel verde
   pentru decor

mod de preparare

Desfacem conservele de năut și punem conținutul lor în două site, pentru că vom face hummusul în două culori.
O parte din lichid îl vom folosi din el la omogenizarea hummusului.
Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoarea cea mai mică.
Spălăm leurda și o tocăm mai mărunt.Stoarcem zeama de la o lămâie nu foarte mare.
Aducem și restul ingredientelor pe masa de lucru.
Punem în vasul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie și 1 lingură de ulei.
Adăugăm boabele de năut, scurse, apoi o linguriță de tahini, usturoiul răzuit și pornim blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat.
Dacă pasta de năut este prea groasă, mai adăugăm din lichidul oprit.
Presărăm puțină sare și puțină pudră de chimion, apoi gustăm compoziția și îi mai potrivim gustul cu cele necesare.
Apoi scoatem hummusul într-un bol, cu ajutorul unei linguri cu coada lungă.
Punem din nou în recipientul blenderului 1/3 din lichidul unei conserve de năut, jumătate din zeama lămâie, 1 lingură de ulei și leurda tocată.
Adăugăm boabele de năut, scurse, de la a doua conservă, o linguriță de tahini, puțină sare și puțin chimion.
Pornim din nou blenderul la viteză mică, apoi o mărim, treptat și mai picurăm lichid, până obținem o pastă omogenă.
Scoatem hummusul cu leurdă din recipient și îl adăugăm peste cel simplu, la mijlocul acestuia.
Creăm niște șanțuri cu lingura și picurăm acolo puțin ulei de măsline.
Îl decorăm cu boabe de năut, boia de ardei, pătrunjel verde și leurdă tocată.
Incearca si Spagetti cu ciuperci in sos
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus cu leurda si lipii de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.