Mi-a rămas pe retină o idee interesantă, un alt fel de a găti urzicile, pilaf cu urzici și ciuperci ;) și nu se putea să nu testez. Chiar mi-a plăcut, sper să fie și pe placul Zmeișorilor ;) Dar o să rămână în meniul de post, de fapt în meniul de primavera ;)
mod de preparare
Urzicile se spală în mai multe ape și se curăță de impurițăți: paie, floricele de pădure și alte ierburi ;)
Ceapa galbenă și verde se curăță, apoi se taie mărunt și se pune la călit în ulei cu puțină apă, cca. 10 min la foc mic, acoperit.
Între timp se spală ciupercile și morcovul, apoi se toacă mărunt.
După ce ceapa a devenit translucidă, se adaugă ciupercile, morcovul și orezul, se completează cu apă și se lasă la gătit, la foc mediu semicoperit.
După ce s-a gătit orezul, se adaugă urzicile tocate mărunt, se mai adaugă apă, dacă este necesar, se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mediu neacoperit, amestecându-se ca să nu se lipească orezul.
Apoi se asezonează de sare, piper și verdeață.
Pilaful se servește ca atare, cald, cât și rece, alături de o salată de sezon.
Spor și poftă bună!
Incearca si Risotto cu sfecla rosie
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu urzici și ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri de post
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe