O mancare sanatoasa si plina de vitamine. Urzicile se pot culege in primavara, oparite si puse la congelator,asa putem sa ne bucuram in orice perioada a anului de adevarate delicii culinare.
mod de preparare
Spalam bine urzicile si la punem la fiert cu apa rece, le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul si clatim bine urzicile, apoi le tocam marunt. Curatam ceapa, cateii de usturoi, o jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute, ii tocam marunt si ii undim, asa cat sa fie aurii, apoi adaugam urzicile peste ceapa prajita, sare dupa gust si ierburi aromate si 50 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust, apoi oprim focul. Spalam orezul si il punem la fiert cu sare dupa gust, cealalta jumatate de ardei capia si cateva feliute de ardei iute,cand este gata fiert lasam cateva minute sa se racoreasca si punem cate un pic din toate pe un platou si ornam frumos cu masline si ardei. Pofta buna!
Incearca si Prajitura de post cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu urzici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de post
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe