Cele mai bune sarmale de post!
Mai intai spalam varza si daca este prea sarata o tinem 2-3 ore in in apa rece .
Feliile de soia le fierbem 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert le scoatem intr-o strecuratoare, le presam sa iasa toata apa si cand se racesc le trecem prin masina de tocat.
Ceapa o taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o cratita punem cca 50 ml ulei si cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie . Adaugam morcovul,mai lasam 4-5 minute, punem si orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.
Adaugam o cana cu apa, vegeta, piper, cimbru si boia. Cand apa scade ,dam deoparte cratita si lasam la racit.
Cat timp se raceste compozitia pregatim frunzele de varza
Peste soia data prin masina de tocat adaugam compozitia de orez si amestecam bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente.
Rulam sarmalele si le punem intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Presaram si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , adaugam vinul, 2-3 linguri de ulei si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Introducem cratita direct in cuptor la foc foarte mic pentru cca 3 ore. Mai adaugam apa cand scade
Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul adaugam bulion sau suc de rosii. Pofta buna!!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia...
Prajitura PunchIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii