Salate de legume

Reteta Salata de cruditati cu sosuri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Prima data pregatim sosurila, pentru ca aromele sa se intrepatrunda pana taiem ingredientele salatei.
Pentru sosul rokfort, fierbem Delikatul cu 1 dl

ingrediente

   Pentru salata: 350 g zarzavaturi
   care pot fi salate cu frunze (capatana de salata
   andive
   etc.)
   gulii
   morcovi
   rosii
   ardei
   castraveti
   tuchini
   ridichi
   praz
   sau ceapa verde
   cate 1-2 oua fierte/persoana
   cui ii place si cine le poate manca
Pentru sos (4 persoane):
   Sos Rokfort: 1 lingurita de Delikat sau Vegeta
   50 g cascaval rokfort sau marmorat
   100 g maioneza
   2 catei de usturoi
   1 lingura de mustar
   1 dl vin alb sec
   1-1 varf de cutit de piper macinat si nucsoara macinata
   Sos 1000 de insulite”: 2 castraveti mijlocii in otet
   1/2 dintr-o ceapa rosie mai mica
   100 g maioneza
   3 linguri de ketchup (sau ardei marinati)
   2 linguri de frisca
   zeama de la 1 lamaie
   1 lingura de hrean in otet
   1 lingurita de zahar
   1 varf de cutit de boia
   1 dl vin alb sec
   Sos din ierburi aromate: 1 lingura de zahar
   1 lingurita de Delikat sau Vegeta
   1-1 buchetele de patrunjel si marar
   1/2 buchetel de arpagic
   1/2-1/2 buchetele de rozmarin
   busuioc si tarhon (poate fi uscat)
   1 lingura de mustar
   1 varf de cutit de piper negru macinat
   2 linguri de otet din vin
   sau otet din zmeura
   5 dl ulei de masline sau din muguri de porumb
   1 dl vin alb sec
   Sos Garibaldi: 150 g maioneza
   1 lingura de mustar
   2 linguri de otet din vin
   1 lingura de bobite de ienupar
   3 catei de usturoi
   1 varf de cutit de piper cayenne
   1/2buchetel de arpagic
   sare
   Sos Escoffier: 150 g maioneza
   50 g gem de afine
   1 lingura de mustar
   1 lingura de bobite de ienupar
   cateva picaturi de sos Tabasco
   zeama de la cate 1 lamaie si 1 portocala
   1 varf de cutit de boia de ardei dulce si sare
   Sos rusesc: 50 g sfecla fiarta
   este buna si sfecla murata
   1 ou fiert
   2 castraveti delicatesa
   1/2 unei cepe mai mici
   2 dl iaurt
   1/2 lingura de mustar
   zeama de la 1/2 lamaie
   1-1 varfuri de cutit de sare si piper
   1 varf de cutit de piper Cayenne

mod de preparare

Prima data pregatim sosurila, pentru ca aromele sa se intrepatrunda pana taiem ingredientele salatei.


Pentru sosul rokfort, fierbem Delikatul cu 1 dl de apa, apoi lasam sa se raceasca, intre timp razuim cascavalul. Apoi se amesteca toate impreuna cu usturoi pisat si mustar. Diluam cu vin alb, apoi condimentam cu piper si nucsoara.


Pentru sosul "1000 de insulite”, amestecam cubuletele de castraveti cu ceapa taiata marunt si cu maioneza. Adaugam ketchup, frisca, zeama de lamaie, hrean si zahar. La urma, asezonam cu boia de ardei si diluam cu vin.


Pentru sosul din ierburi aromate, fierbem 2 dl de apa cu zahar si Delikat timp de 2 minute, apoi tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Intre timp, spalam toata verdeata, ciupim frunzele de pe tulpini, le taiem marunt si le presaram in apa condimentata. Amestecam mustarul cu piper si otet, incorporam uleiul picatura cu picatura, apoi amestecam cu zeama cu ierburi aromate.


Pentru sosul Garibaldi amestecam maioneza cu mustar si otet de vin, apoi adaugam bobitele de ienupar (daca sunt mai mari le taiem). Asezonam cu usturoi pisat, piper Cayenne, arpagic taiat marunt, sare.


Pentru sosul Escoffier amestecam maioneza cu gem, cu mustar, cu sos Tabasco, cu zeama stoarsa din portocala si lamaie.La urma asezonam cu boia si sare.


Pentru sosul rusesc amestecam sfecla cu oul fiert, cu castravetii si ardeii murati, taiati cubulete marunte. Ceapa o taiem marunt. Toate se amesteca cu iaurt, mustar, zeama de lamaie, sare, piper si piper Cayenne.


Pentru salata, spalam si curatam toate legumele, apoi rupem frunzele de la salate si le uscam. Celelalte zarzavaturi se taie rondele, fasii subtiri sau felii, dupa caz, apoi le punem frumos pe o tava.


La aceasta salata este esential ca fiecare sa-si faca propriul amestec de legume si unu sau mai multe sosuri.
Se servesc reci. Sosurile acoperite se pot tine la frigider 2-3 zile. Salata se poate imbogati si cu fasii subtiri de cascaval.





Alte retete legume si reteta sos recomandate





Sos tartar


Salata de spanac


Salata de andive reteta
Incearca si Salata de gulii si castravete
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati cu sosuri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.