Ciupercile se taie cubulete,dar nu exagerat de marunte, pentru ca scad mult prin preparare. Ustroiul se da prin presa,sau se piseaza si se pune cu ule
Ciupercile se taie cubulete,dar nu exagerat de marunte, pentru ca scad mult prin preparare.
Ustroiul se da prin presa,sau se piseaza si se pune cu ulei de masline la calit, nu lasati sa devina auriu.
Cand ustroiul e putin prajit, se aduga ciupercile si basilikum si se lasa la calit.
Ciupercile vor lasa zeama, se lasa cam 5-10 min in zeama, sa fiarba putin,apoi se scurg si se mai lasa cateva minute la calit.
Se lasa la racit.
Creme Fraiche se amesteca cu sare,piper ,ceva verdeata (basulikum, patrunjel sau marar, sau o amestecatura din mai multe verdeturi).
Daca credeti ca ciupercile , nu sunt destul de ustroiate,mai puteti adauga aici, dat prin presa in amestecul de Creme Fraiche.
Se aduga 1-2 linguri de maioneza(eu am facut-o dintr-un ou mic,o lingurita de mustar si ulei de floarea soarelui).
Aceasta pasta vine peste ciuperci si se amesteca bine.
Se lasa la rece ,cel putin cateva ore, pentrua patrunde bine ustroiul si verdeturile, sarea, piperul.
Din aluat foietaj,se pot face pateuri de diferite forme.
Am taiat patratele: o parte din ele le-am gaurit cu o stea.
Le-am uns cu galbenus cu sare si le-am dat la cuptor.
Dupa ce s-au copt , am pus partea cu gaura deasupra celei fara.
Am umplut cu salata de ciuperci si steaua ramasa , am folosit-o pe post de capac.
Pofta buna!
Reteta Salata mea de ciuperci a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
salata de ciuperci cu masline,
Salata de ciuperci cu mujdei de usturoi,
Salata de ciuperci marinate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor.
Desert prajitura cu crema de lamaie si mascarponeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii