Sosuri albe

Reteta Sos de ciuperci cu smantana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Sosul de ciuperci cu smantana este foarte delicios si usor de preparat. Aveti nevoie si de o ceasca de zeama de carne.

ingrediente

   250 g ciuperci
   1 lingura unt
   1 lingura faina
   1 ceasca zeama de carne
   2 linguri smantana
   cateva fire de patrunjel
   sare.

mod de preparare

Pentru a pregati sosul de smantana cu ciuperci mai intai spalam si taiem ciupercile in felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Se ia cu o Iingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.


Sosul de smanatna cu ciuperci poate fi servit cu diverse aperitive dar il pitem folosi si la fripturi.

Incearca si Sos de marar cu ou
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ciuperci cu smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.