Sosuri albe

Sos Mornay

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Co

ingrediente

   doua linguri de unt
   doua linguri de faina
   trei cani cu lapte
   150 g schvaitzer ras
   sare
   piper
   nucsoara

mod de preparare

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Se foloseste pentru gratinat.
Incearca si Sos de mustar cu tarhon
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Mornay" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite