Sosuri albe

Sos Mornay

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Co

ingrediente

   doua linguri de unt
   doua linguri de faina
   trei cani cu lapte
   150 g schvaitzer ras
   sare
   piper
   nucsoara

mod de preparare

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a inceta de a amesteca sosul. Consistenta dorita este cea a unei smintini mai groase. Se toarna schvaitzerul ras si se amesteca pentru a evita formarea cocoloaselor. Dupa doua minute se da deoparte si se asezoneaza.

Se foloseste pentru gratinat.
Incearca si Sos din unt si nucsoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Mornay" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri albe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite