Sosuri cu legume

Reteta Sos cu legume pentru friptura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile din bulion se curata de pie

ingrediente

   1 ceapa mare (sau doua mijlocii) taiate marunt
   4-5 catei de usturoi
   2 ardei gras (rosu si galben
   pentru cromatica)
   rosii in bulion
   ulei de masline
   sare
   piper
   oregano

mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul (care se poate si storsi in sita de usturoi). Se taie ardeiul cubulete. Rosiile din bulion se curata de pielita si se maruntesc. Daca este vara, e de preferat sa se foloseasca rosii de gradina (4-5), oparite, despielitate si tocate marunt.


In 2-3 linguri de ulei de masline, se calesc ceapa si usturoiul mediu (translucid), se adauga ardeiul si se lasa pana cand se inmoaie ardeiul. Se adauga rosiile, se potriveste de sare, piper, oregano dupa gust si se lasa la foc mic pana scade si devine ca un sos gros.


Pentru amatorii de picanterii, se poate folosi si un ardei mic iute taiat marunt, sau un varf de lingurita de pasta de ardei iute.


Indicat la friptura de porc si pui la gratar.
Cald si/sau rece
Incearca si Sos de vin cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cu legume pentru friptura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.