Sos de ciuperci

Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba acoperit la foc moale.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g ciuperci
  • 1 lingura faina
  • 2 cesti zeama de carne
  • 100 g smintina
  • 1 lamiie
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba acoperit la foc moale. Ciupercile curatite, spalate si taiate feliute subtiri se inabusa cu restul de unt, sare, piper si patrunjel verde tocat. Se adauga zeama de carne. Se toarna in sosul de faina si se stoarce zeama de lamiie. Se gusta de sare, se adauga smintina, se amesteca si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci