Sosuri cu legume

Reteta Sos de praz

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow-cooker - Reteta-Video"
 
Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca cu simt de ras

ingrediente

   2-3 fire de praz
   de marime potrivita
   2-300 ml de lapte
   2 linguri de faina
   cca 50 gr unt
   2 linguri otet balsamic
   sare si piper dupa gust
   optional ceva patrunjel tocat marunt

mod de preparare

Prazul se pune la calit in untul topit. Pana se inmoaie prazul se pregateste sosul, din lapte in care se inglobeaza faina. Se amesteca cu simt de raspundere, sa nu ramana cocoloase. Peste prazul calit se toarna otetul balsamic (sau normal) si se lasa sa dea cateva clocote, pana se mai evapora lichidul. Se toarna si sosul alb si se lasa sa fiarba cam pana scade la jumatate.

Se serveste cu ce doriti. L-am incercat cu niste ficatei (simpli sau cu legume sotate). Reteta Sos de praz a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro





Alte retete cu praz gasiti aici:


Praz umplut,


Somon cu praz si varza chinezeasca,


Supa de praz
Incearca si Sos Genovez
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de praz" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.