Sos de usturoi si cartofi

Sosul de usturoi si cartof se serveste ca garnitura la friptura de miel, vitel sau pasare si la carne rasol. Se zdrobeste usturoiul, apoi cartoful, se adauga galbenusurile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml ulei de masline
  • ½ de lingura de zeama de lamaie
  • 1 cartof fiert in coaja
  • sare
  • piper
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

Pentru sosul de usturoi si cartofi se zdrobeste usturoiul, apoi cartoful cald fara coaja, dupa care se adauga galbenusurile, sare, piper, zeama de lamaie si uleiul ca la o maioneza pana devine consistent.


Sosul de usturoi si cartofi se serveste ca garnitura la friptura de miel, vitel sau pasare si la carne rasol.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci