Sosuri reci

Reteta Sos maioneza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn,

ingrediente

   2 oua
   300 g ulei
   zeama de lamaie
   sare
   piper alb

mod de preparare

Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Abia atunci se pune ulei picatura cu picatura. Se freaca mereu, punind din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.

Daca se taie, se pune un galbenus intr-un alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn, punem cu o lingurita cate putin din maioneza taiata pana se amesteca toata. Maioneza se taie din cauza uleiului prea rece. E bine sa fie incalzit putin inainte de folosire.

Daca maioneza e prea groasa dupa ce am terminar, se subtiaza cu o lingurita de apa.
Incearca si Sos cu marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos maioneza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite