Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn,
mod de preparare
Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Abia atunci se pune ulei picatura cu picatura. Se freaca mereu, punind din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Daca se taie, se pune un galbenus intr-un alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn, punem cu o lingurita cate putin din maioneza taiata pana se amesteca toata. Maioneza se taie din cauza uleiului prea rece. E bine sa fie incalzit putin inainte de folosire.
Daca maioneza e prea groasa dupa ce am terminar, se subtiaza cu o lingurita de apa.
Incearca si Sos verde cu maioneza si spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos maioneza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe