Sosuri reci

Reteta Sos maioneza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 25m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate

ingrediente

   3 galbenusuri
   300 g ulei
   1 lingurita zeama de lamiie sau otet
   sare

mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.

Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroasa, se poate pune si cite o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.

Daca se intimpla ca maioneaza sa se taie, punem un galbenus de ou in alt castron, incepem sa-l amestecam cu o lingura de lemn si apoi, cu o lingurita, punem putin cite putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.

Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna este bine ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare.

Daca maioneza este reusita dar prea groasa se poate subtia cu putina apa.
Pofta buna!



Alte retete

recomandate:

Spuma de capsuni

Prajitura cu piscoturi si crema de cocos

Crema de iaurt
Incearca si Mujdei de usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos maioneza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri reci
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.