ciorba de perisoare

Se pune apa la fiert. Carnea tocata se amesteca cu o ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, cu jumatate din verdeata tocata marunt si cele 2 oua. Se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 500 g carne tocata vita
  • vita amestec cu porc sau pui
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 patrunjel radacina
  • bors
  • sare
  • verdeata
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g orez
  • 3 linguri bulion
  • un pliculet de bors
  • smantana

Mod de preparare

Se pune apa la fiert. Carnea tocata se amesteca cu o ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, cu jumatate din verdeata tocata marunt si cele 2 oua. Se sareaza dupa gust. Cand apa clocoteste se formeaza perisoare cu mainile ude si se pun la fiert. Intre timp se curata si toaca legumele. Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata se pun legumele tocate la fiert pentru 10 minute. Se adauga uleiul si bulionul si se mai fierbe 5 minute. La sfarsit se adauga borsul si restul de verdeata. Se da in clocot si e gata.

Pofta buna


Se serveste cu smantana si ardei iute.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Desert cozonac cu aluat oparit
Bucataras.RO

Desert cozonac cu aluat oparit

Foarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...

Desert cozonac cu aluat oparit
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola