Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei
Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei dau morcovul prin razatoare pentru ca da un gust si o culoare aparte ciorbei insa de data asta am tocat legumele marunt, mai putin o parte de albitura pe care am taiat-o felii pentru aspect si o parte am razuit-o. Calim ceapa alba in putin ulei, adaugam celelalte legume pe rand si calim dupa fiecare. Cartofii si afumatura le-am taiat cubulete potrivite. Eu calesc legumele pentru gust si aspect, practic sunt pe jumatate fierte, trebuiesc adaugate in ciorba doar sa se « imprieteneasca » cu celelalte. Cand clocoteste se spumeaza de cate ori e nevoie si cand este aproape fiarta carnea se adauga legumele. Punem o parte din verdeata spalata si taiata marunt si fierbem la foc potrivit nu in clocot. Daca avem oase, dupa fierbere se desprinde carnea, se taie bucati si se adauga la ciorba. Spre sfarsit adaugam cartoful care fierbe mai repede si dam in clocot separat borsul impreuna cu putin leustean. Se desface separat pasta de tomate cu putina zeama din oala si se adauga la ciorba impreuna cu fideaua (am folosit 1 cartof si putina fidea). O mai fierbem putin, saram si la sfarsit turnam borsul si mai dam in cateva clocote. Cateodata o mai dreg la sfarsit cu ou si smantana sa fie si mai bogata. Stingem focul, presaram restul de verdeata si acoperim sa se intrepatrunda aromele.
Se mai presara verdeata proaspata in farfurie, se serveste cu multa
smantana, ardei iute si ceapa la alegere alba, rosie sau verde.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postEste gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la...
Gem de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii