Ciorbita de porc

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Ciorbita de porc

Ingrediente

  • ½ kg carne de porc
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean
  • Cateva bucatele de afumatura
  • 1-2 cartofi sau putina fidea
  • ½ l bors acru
  • Pasta de tomate concentrata
  • Aproximativ 3 l de apa
  • Putin ulei pentru calit
  • Vegeta
  • Piper

Mod de preparare

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem dupa preferinta. De obicei dau morcovul prin razatoare pentru ca da un gust si o culoare aparte ciorbei insa de data asta am tocat legumele marunt, mai putin o parte de albitura pe care am taiat-o felii pentru aspect si o parte am razuit-o. Calim ceapa alba in putin ulei, adaugam celelalte legume pe rand si calim dupa fiecare. Cartofii si afumatura le-am taiat cubulete potrivite. Eu calesc legumele pentru gust si aspect, practic sunt pe jumatate fierte, trebuiesc adaugate in ciorba doar sa se « imprieteneasca » cu celelalte. Cand clocoteste se spumeaza de cate ori e nevoie si cand este aproape fiarta carnea se adauga legumele. Punem o parte din verdeata spalata si taiata marunt si fierbem la foc potrivit nu in clocot. Daca avem oase, dupa fierbere se desprinde carnea, se taie bucati si se adauga la ciorba. Spre sfarsit adaugam cartoful care fierbe mai repede si dam in clocot separat borsul impreuna cu putin leustean. Se desface separat pasta de tomate cu putina zeama din oala si se adauga la ciorba impreuna cu fideaua (am folosit 1 cartof si putina fidea). O mai fierbem putin, saram si la sfarsit turnam borsul si mai dam in cateva clocote. Cateodata o mai dreg la sfarsit cu ou si smantana sa fie si mai bogata. Stingem focul, presaram restul de verdeata si acoperim sa se intrepatrunda aromele.


Se mai presara verdeata proaspata in farfurie, se serveste cu multa

smantana, ardei iute si ceapa la alegere alba, rosie sau verde.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
2
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Gem de mure
Bucataras.RO

Gem de mure

Este gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la...

Gem de mure
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola