Supe de carne

Reteta Crema de raci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute.
Apoi se separa carnea de restul carapacei.
In alt recipient se pun la calit la foc mic prazul

ingrediente

   2 tulpini de praz
   1 ceapa
   2 morcovi
   4 rosii
   500 gr raci (de preferat de rau)
   100 gr de orez
   apa
   ulei
   sare
   o foaie de dafin

mod de preparare

Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute.


Apoi se separa carnea de restul carapacei.


In alt recipient se pun la calit la foc mic prazul si ceapa taiate marunt; se adauga si morcovii taiati, rosiile taiate cubulete (fara coaja si fara samburi daca se doreste), orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca ci se piseaza intr-o piua pentru usturoi si se adauga la amestecul de legume de pe foc. Se adauga apa si se lasa la foc mic timp de 25 de minute.


Dupa ce a fiert se trece prin mixer si apoi prin sita ca sa se elimine impuritatile.


Carnea de rac se toaca marunt si se pune peste crema in farfurie. Se poate decora cu patrunjel tocat marunt.



Pofta buna!





Reteta Crema de raci este propusa de Lorena





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Ciorba de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de raci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.