Torturi

VIDEOReteta Tort Padurea Neagra

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 20-12-2016
Adaugă în cartea de bucate
Tortul potrivit pentru orice sarbatoare in familie.

ingrediente

8 portii

Blat de cacao:
   8 oua intregi
   200 g zahar tos
   150 g faina alba
   50 g pudra de cacao
   un varf de cutit sare
   un plic de zahar vanilat
Umplutura de visine:
   600 gr visine congelate, fara samburi
   150 ml suc de visine sau compot
   200 gr zahar pudra
   2 linguri amidon
   50 ml visinata sau lichior de visine
Crema de frisca:
   400 ml smantana pentru frisca
   500 gr mascarpone
   120 gr zahar pudra
   2 lingurite vanilie
Decor:
   fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa
   cirese sau visine confiate sau proaspete

mod de preparare

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare

Adauga apoi galbenusurile si mixeaza pana se incorporeaza

Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin peste compozitie, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus

Tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili, de 22 cm, cu ulei si pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca. Rastoarna compozitia si coace blatul 45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea si lasa-l apoi la racit.

Intre timp prepara umplutura de visine: Pune intr-o craticioara visinele, sucul de visine, lichiorul sau visinata si zaharul. Amesteca totul si da intr-un clocot.

Adauga apoi amidonul dizolvat in putin suc de visine si lasa-l pe foc mic pana se ingroasa. Lasa umplutura de visine sa se raceasca

Intre timp prepara crema. Reteta originala este doar cu frisca, insa eu vreau ca tortul sa iasa mai fin, asa ca pentru crema, mixeaza mascarpone cu jumatate din zaharul pudra. Separat, mixeaza smantana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga restul de zahar pudra si vanilia. Pune apoi frisca peste mascarpone si incorporeaza bine.

Pentru asamblarea tortului taie mai intai blatul in trei parti egale, pe orizontala, folosind un cutit de paine.

Pune pe un platou primul blat, insiropeaza bine cu suc de visine, pune deasupra jumatate din umplutura de visine, apoi o treime din crema, deasupra vine al doilea blat, sirop si restul de visine. Pastreaza putin sirop pentru insiroparea ultimului blat. Urmeaza frisca si pune deasupra al treilea blat. Unge-l cu siropul oprit si decoreaza-l cu frisca, visine si ciocolata rasa.

Lasa tortul la frigider cateva ore inainte sa il tai.





Incearca si Tort cu crema de branza si chocolate fudge
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite