Reply to this topicStart new topic
> Cozonac aperitiv
elena-simona
mesaj Jan 12 2008, 04:33 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



Pentru aluat ai nevoie de:
700 g faina
1/2 lingurita sare
1 1/2 cubulet drojdie
250 ml apa
100 ml caimac (lapte 3,5 % grasime)
1 ou
2 linguri ulei

Pentru uns:
1 ou
1 lingura lapte sau iaurt
1 lingura mac

Pentru umplutura ai nevoie de:
1. 3 oua fierte (tari) taiate in sferturi

2. 200 g sunca presata (salam cu sunca) taiata bastonase si trasa in tigaie cu putin ulei, apoi scursa foarte bine de grasime

3. 150 g telemea de oaie rasa
100 gr cascaval ras
1/2 lingurita chimen
1 ou
se amesteca branzeturile cu oul si chimenul

Se cerne faina si se amesteca cu sarea

Imagine Atasata

se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul

Imagine Atasata

se adauga drojdia si se dizolva

Imagine Atasata

se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic

Imagine Atasata

Imagine Atasata

ae framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime

Imagine Atasata

se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura

Imagine Atasata

Imagine Atasata

se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute

Imagine Atasata

se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie

Imagine Atasata

Imagine Atasata

sectiune fierbinte

Imagine Atasata

foarte pufos, deosebit de gustos si de efect
voi reveni cu alta sectiune cand s-a racit




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen Spantu
mesaj Jan 12 2008, 05:33 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,896
Inregistrat pe: 14-January 07
De la: focsani
Membrul Nr.: 36,023



Foarte aspectuos si desigur si gustos !
Felicitari elena -simona si multumimi pt . reteta .O sa isi afle locul la mese festive si nu numai .


--------------------
Carmen Spantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Jan 12 2008, 05:43 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



QUOTE(Carmen Spantu @ Jan 12 2008, 05:33 PM) *
Foarte aspectuos si desigur si gustos !
Felicitari elena -simona si multumimi pt . reteta .O sa isi afle locul la mese festive si nu numai .


Multumesc, Carmen floare.gif
Eu m-am grabit la impletit, m-a "ajutat" putin fetita mea. Pe fiecare felie trebuia sa se vada frumos umplutura de branza, oul si sunca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Jan 12 2008, 06:52 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498




Foarte fain!
Cand am citit titlul topicului,am crezut ca e vorba de panettone salato(farcito,gastronomico,cum se mai numeste),un aperitiv destul de des intalnit,mai ales pe la zilele de nastere sarbatorite in majoritatea birourilor bologneze tongue.gif
Poza e furata de pe net,nu imi apartine,dar era mai greu sa explic cum se taie felii si din poza reiese foarte clar:

Imagine Atasata

Aluatul se face cum l-ai facut tu,doar ca se pune lapte,in loc de apa si unt,in loc de ulei.Se coace in forma rotunda,mai mult inalta decat larga.Straturile se ung cu ce vrea si are fiecare.




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Jan 16 2008, 09:53 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



QUOTE(Bolognese di Cluj @ Jan 12 2008, 06:52 PM) *
Foarte fain!
Cand am citit titlul topicului,am crezut ca e vorba de panettone salato(farcito,gastronomico,cum se mai numeste),un aperitiv destul de des intalnit,mai ales pe la zilele de nastere sarbatorite in majoritatea birourilor bologneze tongue.gif
Poza e furata de pe net,nu imi apartine,dar era mai greu sa explic cum se taie felii si din poza reiese foarte clar:

Imagine Atasata

Aluatul se face cum l-ai facut tu,doar ca se pune lapte,in loc de apa si unt,in loc de ulei.Se coace in forma rotunda,mai mult inalta decat larga.Straturile se ung cu ce vrea si are fiecare.


bolo, interesannta idee, multumesc frumos, se va presta si in aceasta forme floare.gif
pentru ca puii au fost foarte cuminti,ieri la micul dejun pe langa laptic si unt au primit

Imagine Atasata

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
esmma
mesaj Jan 19 2008, 04:53 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 122
Inregistrat pe: 15-December 06
De la: Austria
Membrul Nr.: 35,455



Am facut si eu cozonacul tau,chiar acum e la cuptor.Aluatul s-a lucrat foarte bine,mi-a placut consistenta lui.Nu am pus chimin,pentru ca nu e tare iubit in familie si l-am inlocuit cu masline verzi...acum sunt curioasa cum e la gust,revin cu impresii,poate si cu poza. wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
esmma
mesaj Jan 21 2008, 02:48 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 122
Inregistrat pe: 15-December 06
De la: Austria
Membrul Nr.: 35,455



Am revenit.....cu dovezile. tongue.gif
Foarte bun cozonacelul,l-am mancat asa cald si nu a mai apucat saracul sa fie taiat rece ,sa vedem o sectiune frumoasa,data viitoare....
Multumesc de reteta,Elena. floare.gif

Acest mesaj a fost editat de esmma: Jan 21 2008, 02:50 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena-simona
mesaj Jan 27 2008, 06:05 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 741
Inregistrat pe: 30-September 07
De la: ROMANIA
Membrul Nr.: 38,966



QUOTE(esmma @ Jan 21 2008, 02:48 PM) *
Am revenit.....cu dovezile. tongue.gif
Foarte bun cozonacelul,l-am mancat asa cald si nu a mai apucat saracul sa fie taiat rece ,sa vedem o sectiune frumoasa,data viitoare....
Multumesc de reteta,Elena. floare.gif



Ma bucur ca v-a placut Esmma pupic.gif Ti-a iesit foarte frumos cozonacelul.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st April 2014 - 06:32 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare