1. Aluatul Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva. Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie. F
1. Aluatul
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.
Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.
Framantam putin, formam o sfera, crestam la suprafata in forma de X si scufundam intr-un bol cu apa calduta; lasam sa creasca.
Cernem 360 g faina, adaugam in centru 70 g zahar, 1 vf. de cutit de sare, vanilia, 80 g unt cubulete, 2 oua si 2 galbenusuri.
Framantam bine.
Adaugam amestecul cu drojdie zvantat bine si framantam pana obtinem un aluat moale, care nu se lipeste.
Formam o sfera si lasam la crescut, acoperit, (intr-un castron in care am pres arat faina), pana isi dubleaza volumul.
Framantam putin, formam un sul, ajutandu-ne cu faina daca e nevoie si taiem bucati de 50-60 g fiecare. Formam sfere si le lasam la crescut pe un prosop presarat cu faina, acoperite cu alt prosop umed, pentru jumatate de ora.
Prajim pe ambele parti in ulei suficient sau le coacem in cuptor.
Sunt foarte fine, se topesc in gura!
Se pot umple cu crema sau gem. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.
2. Crema de vanilie
Am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am diluat cu lapte.
Am pus pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.
3. Crema de cacao
Se bate bine oul cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, diluam cu lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa; amestecam sa nu se prinda.
Crema am pus-o dupa ce le-am copt/prajit.
Am folosit un posh cu varf pentru umplut, e mai lung decat cele obisnuite.
Pofta buna!
Reteta Gogosi carnaval a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi: Gogosi Marbella
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii