Sari la conținut

Poză

Sarmale de post


81 răspunsuri la acest topic

#1 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 06:24 PM

Sarmale de post

Pentru ca am mama in vizita si pentru ca posteste iar acum este plecata in alta vizita, m-am gandit sa ii fac o surpriza asa ca i-am facut sarmale, asadar, avem nevoie de

ceapa, morcovi, orez, nuci, ciuperci, pasta de rosii/bulion, sare, piper si bineinteles frunze de varza murata

aici ingredientele principale

Picture_14_.jpg

am calit ceapa in putin ulei

Picture_17_.jpg

am adaugat morcovul

Picture_21_.jpg

orezul

Picture_22_.jpg

apoi am adaugat doua linguri de pasta de rosii, desi are o culoare cam nefireasca in poza, in realitate arata "normal" smile.gif

Picture_23_.jpg

apoi am pus ciupercile si nucile

Picture_24_.jpg

am amestecat totul bine si in final arata cam asa

Picture_26_.jpg

le-am infasurat in frunzele astea

Picture_27_.jpg

si gata "doamnele sarmale"

Picture_29_.jpg

intr-un vas de lut am pus pe fund frunze de varza tocate, apoi un strat de sarmale, catea boabe de piper, o frunza de dafin

Picture_31_.jpg

deasupra celelalte sarmale, peste ele niste pasta de rosii amestecata cu apa

Picture_35_.jpg

deasupra le-am acoperit cu frunze de varza, nu am mai pozat, le-am acoperit cu o farfurie si le-am pus un pahar cu apa deasupra sa nu se destrabaleze in oala, acum sunt la fiert la foc molcom, am sa revin cu finalul si cu impresiile mamei smile.gif

Editat de developer, 23 November 2009 - 06:19 PM.

Asa, si?



#2 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 04 April 2006 - 06:29 PM

si mie imi plac mult sarmalele de post,dar cu nuca nu am mancat niciodata unsure.gif
cum sunt la gust?se simte nuca? dry.gif
te asteptam cu sarmalutele
mama ta o sa fie foarte incantata icon_biggrin.gif

#3 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 04 April 2006 - 06:42 PM

sa revii te rog, ca mie imi place ce-ai facut si cum a iesit.... nu am incercat niciodata sarmalute de post, fara carne. Dar ma tenteaza ce spui tu.... rolleyes.gif
faza mai naspa e cu varza murata... am un drum lung de facut pin la magazinu romanesc.... huh.gif

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#4 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 06:45 PM

nici eu nu am mancat pana acum cu nuca dar suna chiar interesant icon_biggrin.gif si ce frumos le-ai infasurat icon_smile.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#5 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 06:46 PM

cosmina, nuca se simte, ca e "acolo" dar nu are gust de nuca, nu stiu cum sa iti explic...mai degraba imprumuta gustul celorlalte ingrediente, insa consistenta e faina

california, ma bucur ca iti place ce am facut rolleyes.gif
cred ca poti inlocui varza murata, cu frunze de vita, daca gasesti/ai, sau de sfecla, stevie...sau poti opari o varza proaspata, ca sa se inmoaie frunzele, sa le poti rula
Asa, si?



#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 04 April 2006 - 06:46 PM

sunt delicioase sarmalele de post.exact ca si bogdana le face si mama acasa,imi plac la nebunie.

si am zis ca 9 luni nu mai intru la retete in imagini,dar nu ma pot abtine icon_smile.gif
deci bogdana daca la noapte visez sarmale ,trimiti una prin posta!

#7 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 06:47 PM

lau, sa stii ca si eu sunt mandra de cum le-am infasurat laugh.gif parca sunt cele mai frumoase de pana acum, cred ca stiau ca le fac vedete si au zis sa iasa cum trebuie wink.gif
Asa, si?



#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 06:49 PM

s_tana, promit ca iti DHL-uiesc cateva, acum tu nu te baza pe asta si fii cumintica, nu visa sarmale la noapte icon_rotf.gif
Asa, si?



#9 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 04 April 2006 - 06:50 PM

le prestez sapt asta... da-mi un ghiont daca uit! icon_biggrin.gif
si e musai varza murata, ca imi place acru, la nebunie! si lu sotzu! wink.gif

Don't get mad... get EVEN....

ioana

#10 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 April 2006 - 07:24 PM

Frumoase sarmalele fara carnita,e interesanta ideea..pîna la nuci,pentru mine..desi ma tenteaza.Dar merci de ideea cu ciuperci pupic.gif Am mai facut fara carne..dar cu ciuperci,niciodata icon_smile.gif
Uite-le pe ale mele.Eu nu le-am împachetat asa frumos,ca si-asa le-am bagat la congelator icon_biggrin.gif (Pentru zilele negre,cînd n-am chef de gateala tongue.gif )

Imagini atașate

  • sarmale.jpg

Maya's World .

#11 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 07:30 PM

maya, dar daca nu ciuperci nu nuci, cum le faci? numai cu orez? ma bucur ca iti plac cum arata icon_smile.gif
cand apare mama, va zic si daca merita efortul icon_smile.gif acum sunt la cuptor

Editat de Bogdana, 04 April 2006 - 07:31 PM.

Asa, si?



#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 April 2006 - 07:42 PM

Deci,hai sa-ti zic cum le fac eu..una din variante.

Prajesc niste ceapa tocata,adaug morcov ras,ardei gras taiat bucatele,si chiar si 1-2 catei de ustroi pisati bine.La urma adug orezul,mai las putin la prajit,apoi adaug o mînutza de marar tocat.Altadata,pun si ou(asta nu de post icon_biggrin.gif )cînd s-a racorit compozitia,si amestec bine.
Le îmachetez frumos,pun bulion peste,apa..si mai arunc o1-2 crengute de marar,sau o foaie de dafin..etc..

AM uitat sa spun ca,condimentez compozitia cu sare,piper,boia dulce..depinde..daca vreau mai iuti,pun si chili (uscat si macinat)
Maya's World .

#13 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 04 April 2006 - 08:33 PM

mama a fost foarte incantata, dar si eu la fel de tare, uitasem cat de fain se simte nuca in sarmalele astea, immm, pun poza maine ca la lumina artificiala a iesit tare nasol


Asa, si?



#14 ameoba_culinara

ameoba_culinara

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 04 April 2006 - 08:34 PM

QUOTE(California @ Apr 4 2006, 04:50 PM)

le prestez sapt asta... da-mi un ghiont daca uit! icon_biggrin.gif
si e musai varza murata, ca imi place acru, la nebunie! si lu sotzu! wink.gif



Varza acrita rapid

Varza se curata de frunzele verzi de deasupra, se spala, se cresteaza in patru si se aseaza in borcan sau butoi mic, dupa care se adauga marar uscat sau verde inflorit. Se fierbe saramura (300g de sare la 10 l apa) si dupa ce s-a racit pana la 35-40 de grade C se toarna peste varza. Se acopera si se tine la loc cald.
Pentru a grabi acrirea verzei se adauga la 1 l de saramura 1/2 l otet de vin. Varza va fi acra in 2-3 zile.
(Nicolae & Iulia Olexiuc, "1800 de retete culinare practice")

Ani de zile nu am avut magazin romanesc in preajma si in felul asta acream varza ca mereu m-am trezit pe ultima suta de metri ca-mi trebuie varza acra.

#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 April 2006 - 08:44 PM

bogdana, pune-mi si mie vreo doua de-o parte. arata grozav.
eu fac tot ca tine cu ciuperci, dar in loc de nuca pun cateva...stafide! amestecul de putin dulce -acru si sarat e extra.oricum felicitari. mie imi plac chiar mai mult astea fara carne. eu pun si un pic de telina pe langa morcov un pic de ardei gras,si 2-3 rosii. rolleyes.gif rolleyes.gif
Fan n_puiu for ever



#16 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 04 April 2006 - 09:19 PM

multam fain ameoba! Azi ma duc sa iau citeva verze, parca mai am si niste marar proaspat in frigi..... otet de vin, am retinut, tre sa cumpar! floare.gif
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#17 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 04 April 2006 - 09:42 PM

Mi-ai dat o idee super Bogdana,chiar nu am mai mancat de mult sarmale de post.Mama le facea ca pe cele "normale",numai ca in loc de carne taia paine cubulete si le prajea in cuptor(in duba,ca asa-i spunea la noi).erau delicioase.O sa fac saptamana asta si vin cu poze,...dar pana atunci astept sarmalutzele tale.


Intrebare,la noi se faceau si cu pisat(pasat,stitzi voi ..porumb macinat).Stie cineva ce gust au,ca nu am mancat niciodata numa la gandul ca pisat dadeau parintii mei la animale,nicidecum nu faceau sarmale.Dar cica erau bune blink.gif

#18 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 04 April 2006 - 09:58 PM

QUOTE(petunie @ Apr 4 2006, 12:42 PM)

Mi-ai dat o idee super Bogdana,chiar nu am mai mancat de mult sarmale de post.Mama le facea ca pe cele "normale",numai ca in loc de carne taia paine cubulete si le prajea in cuptor(in duba,ca asa-i spunea la noi).erau delicioase.


pai inseamna ca se poate folosi stuffing mix.... au americanii pe-aici cutii cu piine uscata cu tot felu de mirodenii... o folosesc la umplut curcanu in principiu....
Don't get mad... get EVEN....

ioana

#19 miha1950

miha1950

    Bucataras

  • Membri
  • 98 posturi

Postat 05 April 2006 - 05:58 AM

lSi mie imi plac f. mult sarmalele de post.Pentru ca mereu schimb ceva in compozitie face sa aiba de fiecare data alt gust, ceea ce le sporeste interesul!
Si mie mi-a promis cineva ca-mi face niste pasat,pt. sarmalele de post, foarte actuale in acest sezon.Sunt mai gustoase cu pasat!
Se gasesc in comert condimente speciale pt. sarmale(In RO).Eu le folosesc si la armalele de post:le da o savoare deosebita.
Pt. varza acrita rapid:daca se cresteaza in 4 nu se strica frunza pt. sarmale?
Eu oparesc varza si desfac frunzele foaie cu foaie.Le pun intr-o oala(mai putin periculos decat borcanul, in bucatarie), pun sare, marar uscat, cimbru uscat, sau daca mu am, macar foaie de dfin si piper boabe, si torn apa calda.Aco[ar oala cu un tifon si o tin in bucatarie cateva zile.Asa fac mai ales vara, cand vreau sa fac sarmale.Au un gust deosebit.

#20 California

California

    Big Chef

  • Membri
  • 659 posturi
  • Location:California

Postat 05 April 2006 - 07:12 AM

QUOTE(miha1950 @ Apr 4 2006, 08:58 PM)


Pt. varza acrita rapid:daca se cresteaza in 4 nu se strica frunza pt. sarmale?


cotorul verzei eu stiu ca se taie putin si se cresteaza in 4...., nu toata varza


Don't get mad... get EVEN....

ioana



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi