Sari la conținut

Poză

Curry cu carne de porc


39 răspunsuri la acest topic

#1 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 30 June 2006 - 06:59 AM

Din variantele de curry care circula pe aici, azi i-am facut sotului (fiindca eu nu mananc carne) curry cu carne de porc

200g carne de porc
4 cartofi (aprox. 200g)
1 ceapa
1 morcov
400 ml supa (sau apa + cub supa)
3 lingurite curry (*)
1-2 linguri ulei
sare
piper Cayenne (optional)

Se da supa in clocot.
Se taie carnea si legumele in bucati potrivite.
[attachmentid=51482]

Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, se adauga legumele si se mai caleste putin. Se adauga supa.
[attachmentid=51483]

Cand incepe sa dea in clocot, se adauga praful de curry si piperul.
[attachmentid=51484]

Se lasa sa fiarba acoperit cam 30 minute, pana carnea este frageda. Se potriveste de sare, se amestaca usor, sa nu se sfarame cartofii, si se mai lasa aproximativ 5-10 minute, fara capac, ca sa mai scada zeama.
[attachmentid=51485]

Se serveste cu orez fiert scazut sau paine (dupa preferinta, nu zic paine naan ca sa nu arunce cineva cu oua dupa mine!)

(*) cantitatea de curry scade sau creste dupa preferintele ficaruia. In cazul sotului meu, in loc de lingurite sunt linguri!... ohmy.gif
Daca mancarea iese prea picanta sau vreti sa o faceti mai "delicata", in momentul servirii adaugati cateva linguri de iaurt sau frisca lichida. wink.gif

Imagini atașate

  • ingrediente.jpg
  • supa.jpg
  • condimente.jpg
  • gata.jpg


#2 bimbo

bimbo

    Captain Cook

  • Membri
  • 219 posturi
  • Location:jp.

Postat 30 June 2006 - 02:38 PM

wau!!! te-ai pus pe treaba nu gluma.arata foarte bine dar cred ca intii o sa fac crochetele si dupa aia curry-ul.


#3 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 05 July 2006 - 06:09 PM

Am facut aseara curry cu carne de porc si am incercat sa respect cantitatile, dar nu cred ca ma reusit, am avut cam multa carne.

A iesit absolut delicioasa mancarea!
Multumesc mult de reteta!
E usor de facut si o sa o pastrez ca reteta pentru musafiri in special, dar si pentru noi din cand in cand.
calm

#4 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 06 July 2006 - 03:44 PM

QUOTE(Disperata @ Jul 6 2006, 01:09 AM)

Am facut aseara curry cu carne de porc si am incercat sa respect cantitatile, dar nu cred ca ma reusit, am avut cam multa carne.

A iesit absolut delicioasa mancarea!
Multumesc mult de reteta!
E usor de facut si o sa o pastrez ca reteta pentru musafiri in special, dar si pentru noi din cand in cand.



Ma bucur mult ca ti-a placut! blob9.gif
Poti inlocui carnea de porc cu vita, pui sau fructe de mare, pt. variatie, sau numai combinatie de diverse legume.

#5 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 06 July 2006 - 04:49 PM

Mai ai si alte retete cu acest curry? Ca am o cutie intreaga si vreau s-o termin sa nu expire tongue.gif laugh.gif
calm

#6 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 07 July 2006 - 06:39 AM

QUOTE(Disperata @ Jul 6 2006, 11:49 PM)

Mai ai si alte retete cu acest curry? Ca am o cutie intreaga si vreau s-o termin sa nu expire tongue.gif laugh.gif


Mai am cateva retete, o sa revin zilele astea. Una dintre ele, Crochete cu curry. La compozitia de crochete de aici http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&s...ndpost&p=229829 mai adaugi 1 lingura de praf de curry, dupa care le dai prin faina, ou, pesmet si le prajesti in ulei adanc pana se rumenesc putin. Pofta buna! icon_smile.gif

#7 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 27 September 2006 - 03:31 PM

Am facut-o.super buuuna.merci icon_biggrin.gif

#8 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 28 September 2006 - 02:28 AM

Iuliana, ma bucur mult sa aud ca ti-a placut! rolleyes.gif ...
Sotul meu e fan-curry asa ca cel putin o data pe saptamana tre' sa fac ceva cu aroma de curry icon_smile.gif ...

#9 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 29 September 2006 - 01:38 PM

mai vreau retete cu, curry daca ai.si noua ne place.inca m-a intrebat daca se poate putin mai iute?desi nu maninca de obicei daca e prea iute ,curry ii place . icon_biggrin.gif

#10 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 30 September 2006 - 05:31 AM

(Boariu Iuliana @ Sep 29 2006, 08:38 PM)

mai vreau retete cu, curry daca ai.si noua ne place.inca m-a intrebat daca se poate putin mai iute?desi nu maninca de obicei daca e prea iute ,curry ii place . icon_biggrin.gif



Daca vedeam mesajul tau mai devreme icon_frown.gif ... faceam altceva azi, deja am facut-o pe cea cu carne de porc...
Ca sa iasa mai iute mai mareste putin cantitatea de praf de curry si adauga piper cayenne, care este f. iute! eusa_dance.gif

Fiindca nu mai pot face astazi inca un fel cu curry o sa trec numai reteta si cand o sa-l fac o sa vin si cu poze...


=============================================



Curry de pui


[attachmentid=61541]


Intr-o cratita (sau o tigaie adancuta) se pun 3 linguri ulei, un praf de scortisoara, 1 ardei mic iute taiat rondele (sau 1/2 lingurita piper cayenne), 1-2 frunze de dafin, 3 cepe tocate marunt, 3 piepti de pui (fara pielita, taiati in bucati potrivite) si se calesc pana se inmoaie putin ceapa. Se adauga 1 lingura praf de curry si 1/2 lingurita piper cayenne, 1 cana de piure de rosii (aprox. 200ml), 1 lingurita ghimbir ras sau putin praf de ghimbir, 1 1/2 lingurita sare...

[attachmentid=61542]


... si apa cat sa acopere cam cu un deget continutul cratitei (aprox. 200ml). Se lasa pe foc mare, fara capac, pana incepe sa clocoteasca dupa care se da focul la potrivit si se lasa sa fiarba, acoperit, cam 20-30 min.
La final se adauga 3 linguri de iaurt, se amesteca, se inchide focul.

[attachmentid=61543]



Pofta Buna! [attachmentid=61544]



Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg

Imagini atașate

  • ingred.jpg
  • fin.jpg

Editat de CristinaK, 03 October 2006 - 09:40 AM.


#11 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 03 October 2006 - 09:41 AM

Am venit si cu pozele promise... le-am trecut direct in mesajul cu reteta, asa ca... aviz amatorilor! icon_smile.gif

#12 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 03 October 2006 - 03:39 PM

MERSIC pupic.gif

#13 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 03 October 2006 - 03:45 PM

MERSI pupic.gif

#14 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 04 October 2006 - 04:41 AM

(Boariu Iuliana @ Oct 3 2006, 10:45 PM)

MERSI pupic.gif



Pentru putin!
Iuliana, iti plac crevetii? Am si o reteta "cremoasa" cu creveti...

#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 October 2006 - 08:29 AM

(CristinaK @ Oct 4 2006, 02:41 AM)

Pentru putin!
Iuliana, iti plac crevetii? Am si o reteta "cremoasa" cu creveti...


mie, mie imi plac creveti. as fi in stare sa mananc si la micul dejun.
merci.
ps si fiimea e la fel ca mine creveto-dependenta.
la chinezesti doar asta comandam.

Fan n_puiu for ever



#16 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 04 October 2006 - 12:18 PM

nu am mincat niciodata pt ca nu am curaj.arata ca niste zgirciuri si de aia.si sotul nici atit nu vrea asa ceva.dar mersi oricum. icon_biggrin.gif

#17 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 05 October 2006 - 07:02 AM

(Boariu Iuliana @ Oct 4 2006, 07:18 PM)

arata ca niste zgirciuri si de aia



laugh.gif ... OK! wink.gif

#18 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 05 October 2006 - 07:49 AM

(stella @ Oct 4 2006, 03:29 PM)

mie, mie imi plac creveti. as fi in stare sa mananc si la micul dejun.
merci.
ps si fiimea e la fel ca mine creveto-dependenta.
la chinezesti doar asta comandam.



Si eu sunt fan-creveti! wink.gif Uite c-am venit si cu reteta...



Curry cu creveti (2 pers.)

[attachmentid=61865]


150g creveti - curatati
1/2 lingura ulei
1 lingura usturoi pisat / tocat marunt
2 linguri vin alb
1 lingura ketchup sau piure de rosii

2 linguri unt (20-25g)
1 lingurita plina cu praf de curry
1 lingurita instant pt. supa
200ml lapte fierbinte
50g ciuperci

2 lingurite amidon (*)
2 lingurita apa

sare, piper
garam masala (optional)

[attachmentid=61866]


Pe foc iute se calesc crevetii, se adauga usturoiul, vinul si kechup-ul, se pune capacul, se face focul putin mai mic si se lasa sa fiarba cam 2 min. Se scot crevetii (fara sos), iar sosul se toarna peste lapte. In aceeasi tigaie se topeste untul,

[attachmentid=61867]

se calesc ciupercile, se adauga praful de curry si cel pt. supa si laptele amestecat cu sosul ramas de la creveti si se da in cateva clocote.

[attachmentid=61869]

Se dizolva amidonul in apa. Se readuc crevetii in cratita, se dau intr-un clocot, se da cratita deoparte si se toarna amidonul dizolvat, se pune din nou pe foc si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, amestecand, ca sa se lege putin sosul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se inchide focul si se presara putin praf de garam masala pt. aroma.

[attachmentid=61870]


Pofta Buna!


[attachmentid=61871]



Eu i-am servit cu putin spanac fiert si rosioara...

===***===
(*) In loc de amidon se poate folosi 1 lingura plina de faina care se va adauga impreuna cu praful de curry.
===***===

Miniaturi atașate

  • ingred.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg

Imagini atașate

  • fin2.jpg
  • 3.jpg
  • fin.jpg

Editat de CristinaK, 05 October 2006 - 07:51 AM.


#19 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 05 October 2006 - 11:42 AM

ieri iar am executat curry cu carne de porc.am pus o lingura de curry in plus si chilli powder.f buna si iute.dar ne place tare.o sa fac si cu pui curind.merci inca o data icon_biggrin.gif

#20 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 05 October 2006 - 02:30 PM

(Boariu Iuliana @ Oct 5 2006, 06:42 PM)

ieri iar am executat curry cu carne de porc.am pus o lingura de curry in plus si chilli powder.f buna si iute.dar ne place tare.o sa fac si cu pui curind.merci inca o data icon_biggrin.gif



Pentru putin! Placerea e de partea mea... sa mai stiu pe cineva care prefera mancarurile cu aroma de curry rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi