Sari la conținut

Poză

Sos bechamel, besciamella, sos alb


4 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 July 2006 - 02:02 PM

Era pe vremuri pe forum dar am şters-o odată din greşeală, e o chestie extrem de simplă dar poate că e utilă cui n-a mai făcut niciodată aşa că am zis să o postez iar.
In bucătăria italiană e ingredient de bază pentru lasagne, cannelloni şi altele.
Doza clasică e: 100 gr unt + 100 gr făină albă + 1 litru de lapte.
Apoi sare, piper, nucşoară (facultativ) după gust.

Dar se poate jongla adică se poate mări cantitatea de lapte pentru a o face mai lichidă, se poate inlocui laptele cu supă vegetală şi untul cu ulei pentru a o face vegetariană (in special pentru lasagne de peşte).

Eu fac astfel:
Topesc untul intr-o crăticioară la foc mic
01_burro.jpg
Iau de pe foc şi adaug făina după care amestec foarte bine ca să se omogenizeze, pun sarea
02_farina.JPG
Adaug apoi incetişor laptele amestecind mereu ca să se omogenizeze bine.
03_latte.JPG
Apoi pun pe foc amestecind mereu pina se ingroaşă
04_pronta.JPG
Cind e gata o iau de pe foc şi pun rapid pelicula, filmul transparent sau cum ii zice, deasupra ca să nu se formeze pieliţa şi las să se răcească
05_pellicola.JPG
Cind e rece adaug nucşoară şi eventual piper.

Miniaturi atașate

  • 06_spezie.JPG


#2 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 19 July 2006 - 02:33 PM

Eu fac un sos asemanator, doar ca pun si putin usturoi la calit in unt, iar cand pun faina si apoi laptele, tin tigaia pe foc, dat la minim.

De nucsoara nu stiam, o sa incerc data viitoare. Dar oare se potriveste usturoi cu nucsoara?
calm

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 July 2006 - 03:02 PM

Eu nu pun niciodata nucsoara în sos de asta..nu-mi place gustul nucsoarei deloc..doar sare si piper.Fiecare cu gusturile lui.
Cu ustroi merge.Acu' nu numai ca nu-mi place mie nucsoara,dar cred ca nu mi-ar place combinatia asta..ori cu una,ori cu alta..sînt prea puternice amîndoua,pentru a fi combinate(asta parerea mea)

#4 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 19 July 2006 - 04:31 PM

QUOTE(MAYA @ Jul 19 2006, 04:02 PM)

Eu nu pun niciodata nucsoara în sos de asta..nu-mi place gustul nucsoarei deloc..doar sare si piper.Fiecare cu gusturile lui.
Cu ustroi merge.Acu' nu numai ca nu-mi place mie nucsoara,dar cred ca nu mi-ar place combinatia asta..ori cu una,ori cu alta..sînt prea puternice amîndoua,pentru a fi combinate(asta parerea mea)

Maya, subscriu cu totul (in special cu usturoiul laugh.gif )

PS- btw, maya, tzi s-a stricat aparatul foto ? icon_rotf.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 July 2006 - 06:28 PM

QUOTE(nenea Radu @ Jul 19 2006, 04:31 PM)


PS- btw, maya, tzi s-a stricat aparatul foto ? icon_rotf.gif

nu Radule,dar e prea cald pentru poze icon_biggrin.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi