Sari la conținut

Poză

Pui umplut, cu garnitura si sos


42 răspunsuri la acest topic

#1 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 12:40 AM

Mi-am spus ca asta trebuie sa fie o reteta deosebita, daca e 'specialitatea casei' la unul dintre restaurantele bucurestene. Am luat reteta din ziar (link aici: http://www.click.ro/...etinere/24753); fostul primar general al Capitalei, Viorel Lis a povestit si cum se face acest 'pui-minune' cu care incearca ei sa-si atraga clientii.

Reteta data de Lis: "Se umple pieptul de pui cu brânză Feta, usturoi şi mărar. Se trage la tigaie cu coniac timp de trei minute. Se face un sos din smântână, condimente şi caşcaval. Se stropesc cartofii tăiaţi cubuleţe cu smântână, se acoperă cu caşcaval şi se gratinează timp de 10 minute. Cartofii gratinaţi şi pieptul de pui preparat se pun în farfurie şi se stropesc cu amestecul din smântână, condimente şi caşcaval".

Cum am procedat:

Ingredientele : piept de pui, brinza Gouda (in loc de cascaval), brinza Feta, smintina, marar, usturoi, condimente (la alegere); mai trebuie si coniac, pe care l-am inlocuit cu ceva... alcoolic, ce am gasit laugh.gif
Plus cartofi pentru garnitura.


[attachmentid=109234]

Am umplut pieptul cu brinza Feta (eu am sfarimat-o si amestecat-o cu marar, praf de usturoi (in loc de usturoi) si ceva condimente) si am pus in tigaia in care turnam incet alcoolul:

[attachmentid=109238]

Rezultatul? In cele 2-3 minute, s-a rumenit frumos pieptul (pe fata). Apoi am ras cascaval pe deasupra si am dat la cuptor, acoperind tava cu folie.

[attachmentid=109239]

(Nu faceti ca mine! Eu am pus folie din asta si-n interior ca mi se terminase hirtia de copt si a venit furtuna, cind sa plec la cumparaturi)

Dupa vreo 20 de minute, am luat folia si am lasat sa se rumeneasca inca vreo zece minute
. Pieptul umplut a iesit asa:

[attachmentid=109244]

Si fata-verso biggrin.gif :

[attachmentid=109241]

Miniaturi atașate

  • 8_luni_irene0020.JPG
  • 8_luni_irene0026.JPG
  • 8_luni_irene0030.JPG
  • 8_luni_irene0053.JPG
  • 8_luni_irene0065.JPG

Editat de Gabriela Carmen, 28 June 2007 - 12:56 AM.


#2 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 01:06 AM


Cit timp a stat puiul la cuptor, am facut garnitura si sosul.
De data asta, 'cartofii gratinati' au fost facuti in varianta 'la microunde'. smile.gif

Am pus cartofii cubulete in vas de yena, cu condimentele:

[attachmentid=109242]

Am dat 10 minute la cuptorul cu microunde (la putere mare!), cind i-am scos erau aproape gata.
I-am stropit cu smintina si am pus brinza Gouda rasa deasupra si am mai pus la microunde pentru 5 minute.

[attachmentid=109243]

Sosul care se vede in dreapta e facut cu cascaval ras, ceva 'ierburi' (Kräuter der Provence) si smintina.

Mincarea (piept umplut-cartofi-sos) arata asa:

[attachmentid=109245]

Sectiune piept umplut (fara sos):

[attachmentid=109246]

Asa arata mai de aproape (si sectiune), cu sos:

[attachmentid=109247]

Pofta mare!

SA stiti ca e buuuuuun si usor de facut. smile.gif

Miniaturi atașate

  • 8_luni_irene0032.JPG
  • 8_luni_irene0044.JPG
  • 8_luni_irene0072.JPG
  • 8_luni_irene0090.JPG
  • 8_luni_irene0076.JPG


#3 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 28 June 2007 - 06:09 AM

blink.gif oaaaaaa cum arata! Sunt convinsa sa e foarte usor de facut.
Gabi, pai ma omori tu pe mine; am deja un teanc de retete adunate numai de la tine. Mi-ar mai trebui inca o viata sa le incerc pe toate laugh.gif

Da' oare rulada nu mere si cu pulpe dezosate, ca am cam multe si ma gandesc sa fac doua tipuri de rulade eusa_think.gif

Oricum, pupic.gif pentru reteta. Poate chiar azi o s-o prestez ca arata prea bine.

P.S.: Incep si la noi sa se ieftineasca ardeii asa ca o sa ma aprovizionez cu vreo 10 kile, sa fiu eu sigura... toothy9.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 28 June 2007 - 08:35 AM

Gabriela, arata bn reteta. am citit si reteta primarului.
cred eu ( parerea mea) ca puiul se pune in tigaie intai cu un strop de ulei/unt etc, cat sa se rumeneasca un pic si sa *sigileze* carnea. dupa care se adauga cognac-ul ( care flamba de toata frumusetea in poa).
si apoi continui procedeul cum ai scris. eu asa as face, dar poate ca ma insel.
Fan n_puiu for ever



#5 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 08:41 AM

stella, nu te inseli, asa se face. coniacul se pune spre final ca se evapora repede alcoolul si daca vrei sa flambezi tii tigaia intr-o parte sa se adune zeama si sa ia foc. Nu e deloc ceva primejdios, arde imediat, nu e pericol de incendiu smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#6 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 11:03 AM



Stella si BD, cred ca asa e mai bine, cum ati spus, merci.

Citind reteta, nu stiam exact cum sa fac (inserasem, la imaginea cu puiul in alcool, si o intrebare - daca merge facut altfel-, dar am taiat-o apoi si am uitat sa o mai adaug la sfirsit). Stella, multumesc frumos de idee!

In ziar nici nu scria ca trebuie dat dupa aceea la cuptor; inainte de cuptor, m-am gindit sa pun cascaval ras ca sa nu se imprastie brinza, sa se face un fel de 'capac'. Nu cred ca mergea cu brinza Feta felii...Si nici alta idee cum pot sa umplu pieptul fara sa curga nu am avut.

Daca nu-i pericol de incendiu, data viitoare flambez si eu, aprind alcoolul. smile.gif



#7 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 11:14 AM

(droopina @ Jun 28 2007, 04:09 AM)

blink.gif oaaaaaa cum arata! Sunt convinsa sa e foarte usor de facut.
Gabi, pai ma omori tu pe mine; am deja un teanc de retete adunate numai de la tine. Mi-ar mai trebui inca o viata sa le incerc pe toate laugh.gif

Da' oare rulada nu mere si cu pulpe dezosate, ca am cam multe si ma gandesc sa fac doua tipuri de rulade eusa_think.gif

Oricum, pupic.gif pentru reteta. Poate chiar azi o s-o prestez ca arata prea bine.

P.S.: Incep si la noi sa se ieftineasca ardeii asa ca o sa ma aprovizionez cu vreo 10 kile, sa fiu eu sigura... toothy9.gif


Daca am facut-o eu, inseamna ca e usor de facut. smile.gif Nu vezi ce lene pe mine in ultima vreme, una-doua, hop! la microunde! si am scapat repede (nu din cauza caldurii, aici e rece, sub 20 de grade, si ploua).

Si eu am multe retete adunate, si de la tine... o sa le fac, incet-incet smile.gif De citeva zile zic ca ma apuc sa fac piinea aia cu 'ierburi' laugh.gif , insa am tot aminat.

Si eu am vrut sa fac cu piept dezosat, sigur merge si cu pulpe dezosate. Numai ca prima data am vrut sa o fac cum mi-am inchipuit eu ca e reteta initiala.
Data viitoare fac ca o rulada, atunci ar sta si mai bine umplutura (prinsa carnea cu scobitori pina e gata).

Ma bucur ca ti-a placut. smile.gif


#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 11:54 AM

gabriela, puiul tau arata foarte apetisant.
dar am o intrebare (si nu e numai pentru tine):
de ce va chinuiti sa gatiti cit mai sanatos daca apoi folositi cuptorul cu microunde? asta numai sanatos nu e...

#9 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 28 June 2007 - 01:47 PM

<< Se trage la tigaie cu coniac timp de trei minute. Se face un sos din smântână, condimente şi caşcaval. Se stropesc cartofii tăiaţi cubuleţe cu smântână, se acoperă cu caşcaval şi se gratinează timp de 10 minute. Cartofii gratinaţi şi pieptul de pui preparat se pun în farfurie şi se stropesc cu amestecul din smântână, condimente şi caşcaval".>>

Dom’le, am şi io o nelămurire, adică mai multe:
- “trasul” – şi io ştiu tot aşa, că se face în grăsime – unt pentru fineţuri – şi-un pic de zeamă
- tras în grăsime şi coniac, sau numai în coniac, sau în benzină, sau în orice altceva, flambat sau nu, io nu cred că bucata aia e gata în trei minute. Dacă a făcut cineva şi se poate face în doar trei minute, io mă las de bucătăreală – o las pe nevastă-mea la mâncare şi io mă duc să mă uit la meci.
- iarăşi cartofii nu cred că se pătrund în zece minute la cuptor: nu mai vorbesc de gratinarea fără unt şi pesmet.

Reţeta ori e cea mai rapidă din câte-am văzut (fără pregătiri şi cu mici aproximări, începem cu cartofii, continuăm cu bucata de pui, ne mai rămân 7 minute, hai că mai e timp şi de-o salată mică), ori e dintr-o revistă de-aia de ne pusă BD-ul la umor!

Deci, Gabriela, cred că dacă nu-l dădeai la cuptor nu se putea mânca.

Cu flambarea, nu cred că e periculos dacă te-aştepţi să ia foc. Mai nasol e dacă te sperii de flacără.
Poţi să-i dai foc cu chibritul, având în cealaltă mână capacul, gata s-astupi tigaia dacă nu mai vrei să ardă. Licoarea alcoolică zic io să aibă 40 de grade, la mai puţin nu prea arde. Şi aş turna-o pe toată odată, astfel încât dacă ia foc, să nu ia şi sticla. Văz că la tine nu e cazul, că ai plită electrică, dar ziceam cum fac io.

PS Ce drăcii mai face şi cuptorul cu microunde ?


#10 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 02:01 PM

io atata stiu, am descoperit ca cuptorul cu microunde a lu mama facea cartofii copti in 7 minute pe ceas, eu ii mancam, restul familiei zicea ca sunt nebuna, ca au un gust ciudat.
cat despre carne si eu as zice ca nu se face in 3 minute fix, si eu am curaj sa mananc mai in sange puiul , ca tata nu s-ar atinge de ceva de pui care nu a fiert jumatate de ora.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#11 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 05:41 PM

PS Ce drăcii mai face şi cuptorul cu microunde ?



pai, microundele sint unde electromagnetice si astea produc radiatii. de ce poarta doctorul sortul ala cind iti face o radiografie? si sta in camera alaturata... de ce nu se dau autorizatii de constructie pentru case sub liniile de inalta tensiune? si liniile electrice emit radiatii. la fel se spune despre telefoanele mobile.

#12 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 28 June 2007 - 06:27 PM

<<pai, microundele sint unde electromagnetice si astea produc radiatii. de ce poarta doctorul sortul ala cind iti face o radiografie? si sta in camera alaturata... de ce nu se dau autorizatii de constructie pentru case sub liniile de inalta tensiune? si liniile electrice emit radiatii. la fel se spune despre telefoanele mobile>>

Aoleu, Jenico, le-ncurcaşi pre unde cu "razele" , da las' că-ţi spun io în altă parte ca să nu fim off.
Şi p-ormă, când folosim cuptorul cu microunde, nu intrăm în el, băgăm doar mâncarea... laugh.gif laugh.gif

#13 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 06:31 PM

pai si "razele" ce sint?
si mincarea n-o bagam in noi? biggrin.gif
acuma, voi faceti cum vreti in bucataria voastra, eu zic ce-am mai citit si auzit si eu pe ici, pe colo. ca nu's experta...

Editat de jenny_kap, 28 June 2007 - 06:32 PM.


#14 Eugenia

Eugenia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi

Postat 28 June 2007 - 06:39 PM

Puiule, esti carcotas, tu n-ai vazut cine pregatea reteta buclucasa ? Pai alde Lis musai sa fie Speedy Gonzalez la bucatarie ca-l asteapta nevasta tinerica care nu doreste..iepureste (a fost doar pt rima, da?) biggrin.gif

#15 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 06:42 PM

puiu, eu nu am citit reteta cu atentie ci postul matale. treaba cu flambarea nu tine de gatit ci de finalizare a gatitului. si nu orice alcool da gust bun, de obicei cognacul, burbonul sau scotch-ul. calvados am incercat eu la niste creveti dar nu e destul de aromat. de exemplu mie cel mai bun alcool la draciile astea mi se pare jack daniels. numai ca nu-mi permit biggrin.gif

puiu, razele sunt unde, da' hai sa nu ajungem cu puiu' cu coniac la Schrodinger, da? laugh.gif

Editat de BD, 28 June 2007 - 06:43 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#16 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 06:45 PM

(jenny_kap @ Jun 28 2007, 09:54 AM)

gabriela, puiul tau arata foarte apetisant.
dar am o intrebare (si nu e numai pentru tine):
de ce va chinuiti sa gatiti cit mai sanatos daca apoi folositi cuptorul cu microunde? asta numai sanatos nu e...



Sa nu credeti ca am lasat reteta aici si am fugit smile.gif n-am fost 'prin zona' smile.gif

Jenny, din cite stiu eu e vorba de unde electromagnetice, la fel ca si cele de la TV sau telefon.
Da' poate altcineva stie mai bine.
In orice caz, acum ca ai spus, am sa caut si eu sa citesc care ar putea fi eventualele efecte neplacute, daca sint. Si cind te gindesti ca am luat si o carte cu retete care se fac la microunde!

Nu gatesc la microunde des, folosesc metoda rar. Stiu persoane care evita sa foloseasca cuptorul asta sau care nu stau in dreptul lui cind merge, dar eu nu stiu cum e mai bine.



#17 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 06:59 PM

(n_puiu @ Jun 28 2007, 11:47 AM)


Dom’le, am şi io o nelămurire, adică mai multe:
- “trasul” – şi io ştiu tot aşa, că se face în grăsime – unt pentru fineţuri – şi-un pic de zeamă
- tras în grăsime şi coniac, sau numai în coniac, sau în benzină, sau în orice altceva, flambat sau nu, io nu cred că bucata aia e gata în trei minute. Dacă a făcut cineva şi se poate face în doar trei minute, io mă las de bucătăreală – o las pe nevastă-mea la mâncare şi io mă duc să mă uit la meci.
- iarăşi cartofii nu cred că se pătrund în zece minute la cuptor: nu mai vorbesc de gratinarea fără unt şi pesmet.

Reţeta ori e cea mai rapidă din câte-am văzut (fără pregătiri şi cu mici aproximări, începem cu cartofii, continuăm cu bucata de pui, ne mai rămân 7 minute, hai că mai e timp şi de-o salată mică), ori e dintr-o revistă de-aia de ne pusă BD-ul la umor!

Deci, Gabriela, cred că dacă nu-l dădeai la cuptor nu se putea mânca.

Cu flambarea, nu cred că e periculos dacă te-aştepţi să ia foc. Mai nasol e dacă te sperii de flacără.
Poţi să-i dai foc cu chibritul, având în cealaltă mână capacul, gata s-astupi tigaia dacă nu mai vrei să ardă. Licoarea alcoolică zic io să aibă 40 de grade, la mai puţin nu prea arde. Şi aş turna-o pe toată odată, astfel încât dacă ia foc, să nu ia şi sticla. Văz că la tine nu e cazul, că ai plită electrică, dar ziceam cum fac io.

PS Ce drăcii mai face şi cuptorul cu microunde ?


Multumesc de completari, n_puiu, si eu ma intrebam daca ar putea fi flambat si atit. Nici eu nu cred, de regula fierb sau coc carnea bine de tot. Nu cred ca se putea minca, dupa citeva minute.
Acum ma intreb daca atunci cind fac aia figuri la restaurant cu flambarea, lumini stinse si flacari, bla bla, o fi carnea facuta inainte? probabil. Uite ca nu m-am intrebat niciodata.

Cartofii i-am facut la microunde, s-au muiat in zece minute (erau aproape gata) si apoi am pus smintina si brinza Gouda rasa si i-am mai lasat inca vreo cinci sau sase minute. Se fac chiar moi in 15 minute, la microunde, am cuptorul asta dat la putere mare, atit de mare ca mi-a topit odata in citeva minute vasul cu glazura de ciocolata cu tot. (n-am avut insa poze sa pun la traume, ca m-am speriat si nu stiam cum sa scot fumul laugh.gif

Pai as vrea sa incerc sa flambez (nu merge sa aprind cu un chibrit? sau capata gust rau?), numai ca ma cam sperie flacara, intr-adevar. Unde mai pui ca si acum nu stiam cum sa o scot pe mititica mea din bucatarie (ca vine dupa mine) si mirosea numai a alcool, nu voiam sa inhaleze vaporii aia.
Pentru cine are experienta, e foarte simplu cu flacara. Poate incerc si eu, multumesc de informatiile detaliate (acum stiu in amanunt cum se face).

PS Eu m-am gindit ca n-a dat in ziar reteta chiar exact, si asa ma mir ca a dat-o (de obicei stiu ca nu prea se divulga retetele cind e vorba de 'specialitatea casei').
Pentru cartofi gratinati 'ca la carte', stiu ca pusese s_tana o reteta grozava aici in imagini, pe care am facut-o si eu de mai multe ori. smile.gif

Editat de Gabriela Carmen, 28 June 2007 - 07:03 PM.


#18 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 28 June 2007 - 07:17 PM


Little coffee, sint gusturi si gusturi... eu fierb sau coc carnea bine, si aici (desi e mai frageda, imi spunea cineva ca e asa si se face in citeva minute, vreo 15, tocmai fiindca e din aia cu hormoni - carnea de pui de ex, si chiar daca vezi ditamai copanul e carne frageda, de pui foarte 'tinar'). Eu o tin totusi 30 de min- 40 la cuptor, sa fiu mai sigura biggrin.gif

Acum si cu completarile facute de BD, chiar ca m-am lamurit cum e cu flambarea. smile.gif

Jenny, am sa citesc despre cuptorul cu microunde, mi-ai trezit curiozitatea, mai ales ca incalzesc si mincarea copilului (alea de la dr. is raze X).

Eugenia, energic dl. ex-primar, pentru virsta dumisale (aici chiar e cu puncte puncte ) laugh.gif

#19 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 June 2007 - 07:28 PM

offtopic: un articol despre microunde adaptat dupa "The Idaho Observer".
Personal nu ma pronunt nici pro nici contra microundelor, nu am studiat deloc problema pentru ca nu posed. Dar m-am lovit de mai mute ori de afirmatii privind nocivitatea microundelor.

http://www.kambox.ne...p;id=1339191593
Ale mele


şi când plâng eu râd

#20 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 28 June 2007 - 07:32 PM

<<Acum ma intreb daca atunci cind fac aia figuri la restaurant cu flambarea, lumini stinse si flacari, bla bla, o fi carnea facuta inainte? probabil. >>

Şi io cred, e mai mult de efect, a pus Lori o poză din Turcia cu-n peşte făcut la cuptor şi flambat în momentul servirii.

Metoda de aprindere (chibrit, brichetă, etc) nu influenţează gustul, ci doar băutura, care aşa cum zice BD-ul tre' să fie de calitate, fie c-o foloseşti la flambare, fie c-o foloseşti la început sau pe parcurs, ca ingredient.

Şi flacăra spirtului nu e aşa de fierbinte ca flacăra de la gaze sau de la lemne.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi