- 2,5 kg cirese amare(cîntarite fara sîmburi!)
- 1,6 kg zahar
- zeama de la o lamîie
si pe lînga aroma usor amaruie au fost tare dulci.
Le am din padure,deci sînt cît de bio se poate

Daca ciresele nu sînt foarte coapte si dulci bine,
adaugati înca 3-400 g zahar la cantitatea de cirese
(vorbesc de 2,5 kg,cîntarite fara sîmburi!!!)

Sînt destul de maruntele.
Nu se pot scoate sîmburii cu aparatul pentru ciresele de marime normala.
Unele fete au reusit cu o tepusa/scobitor,altele cu o agrafa.
Ale mele fiind foarte coapte,nu a mers decît prin apasare usoara pe cireasa.
A functionat foarte bine,fructele au ramas aproape întregi.
Dupa ce am scos sîmburii,am adaugat zaharul
pe care l-am amestecat doat învîrtind si scuturînd usor de lighenas,
asa cum a zis Edi.Nu am învîrtit cu lingura sa nu le strivesc.

Le-am pus la fiert la foc linistit(tot dupa cum mi-a spus Edi

timp de vreo 1 si jumatate.Cînd si cînd învîrteam usor .
La jumatatea timpului de fiert am adaugat zeama de a o lamîie.

Ultimele 10 minute de fiert(în total a fiert vreo 2 ceasuri),
le-am lasat la foc mai iute,sa se îngroase dupa placul meu.
Aveti grija sa nu o îngrosati ca o marmelada.
Tineti cont ca dupa racire devine putin mai groasa.
Se pune înca fierbinte în borcane,care se întorc cu gura în jos 10 minute.

Un borcan l-am lasat deschis..si asteptam sa se raceasca


Are o culoare asa frumoasa!Este foarte parfumata si are o aroma de..woww!

