Sari la conținut

Poză

Unt aromat cu verdeturi


13 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 22 June 2009 - 09:08 PM

  • 250 g unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 mîna frunze de busuioc
  • 1 lingurita vredeturi de provence(uscate din rîsnita)


Pregatim ingredientele si un mojar.


unt__1_.jpg


Untul trebuie sa fie moale,dar nu îl încalzim la mo.
Îl amestecam putin pîna devine cremos.


unt__2_.jpg


Punem busuiocul,usturoiul,sarea marina si verdeturile uscate în mojar.
Le maruntim pîna devin aproximativ o pasta mai groaba.



unt__3_.jpg


Adaugam la unt.


unt__4_.jpg


Amesecam bine.


unt__5_.jpg


Îl repartizam într-o cutiuta de plastic si-l dam la frigider.


unt__6_.jpg


Daca untul a fost proaspat,tine cel putin 2 saptamîni fara probleme(la frigider)
Eu îl folosesc peste gratare de vita,porc,sau chiar si peste carne de pui grilata.
Este foarte bun si pe pîine prajita,sau pur si simplu o pîine integrala cu seminte.
La fel de bine merge si pe pîine alba,paste fierte,cartofi fierti,legume grilate sau fierte..etc



unt__7_.jpg


unt_8_.jpg


Untul îl prepar cu diverse verdeturi amesetecate,
sau aleg doar o verdeata..depinde de ce am pofta.
Asta cu busuioc,e preferatul meu.
Se poate condimenta dupa plac .



#2 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 22 June 2009 - 09:23 PM

Arata bine si e mai putin gretos untul pus pe fripturi. Trebuie sa-l incerc si eu. Oare se preteaza la inghetare?

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 June 2009 - 10:35 PM

CITAT(julix_2007 @ Jun 22 2009, 09:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oare se preteaza la inghetare?

da, eu prefer sa-l inghet pentru ca sunt mai sigura ca se pastreaza mult si bine smile.gif
Sorella mea, po' sa-l fac si verde si mov, ca sa folosesc busuiocu pe care il am tongue.gif

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 June 2009 - 03:08 PM

QUOTE(julix_2007 @ Jun 22 2009, 09:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata bine si e mai putin gretos untul pus pe fripturi. Trebuie sa-l incerc si eu. Oare se preteaza la inghetare?


Sigur ca merge smile.gif

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 June 2009 - 03:11 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jun 22 2009, 10:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da, eu prefer sa-l inghet pentru ca sunt mai sigura ca se pastreaza mult si bine smile.gif
Sorella mea, po' sa-l fac si verde si mov, ca sa folosesc busuiocu pe care il am tongue.gif


Po' sa faci cu ce culori vrei!
Cînd am chef de "pigluiala" ,fac dintr-un pachet de unt,5 feluri biggrin.gif
Împart untul în bucati de 50 g,si facu unu cu busuioc si usturoi,unu cu chili si boia dulce,altu cu marar si usturoi,erba cipollina,si neaparat o portioara cu rosmarin+ oregano..si iar usturoi biggrin.gif

#6 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 23 June 2009 - 08:29 PM

in jamaica acum am mancat ceva de genul .. ne-a adus la masa pe o farfurie 3 flori facute cu chestia cu care ornam torturile (lol nu-mi vine in minte acum)
una era roz, una verde si una galbena .. prima data am crezut ca-i frisca laugh.gif dar era unt .. arome diferite, foarte fin; nus` cum era facut ca nu se vedeau ingredientele .. totul era ca o crema, asa cum arata pasta de unt a ta dar colorata; mancat cu chifle smile.gif
nu cred ca voi sti cum a fost facut si colorat atat de frumos asa ca il voi prepara si eu pe asta; e prea simpu de facut si pare tare bun smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 June 2009 - 09:11 PM

QUOTE(Rebella @ Jun 23 2009, 08:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
in jamaica acum am mancat ceva de genul .. ne-a adus la masa pe o farfurie 3 flori facute cu chestia cu care ornam torturile (lol nu-mi vine in minte acum)
una era roz, una verde si una galbena .. prima data am crezut ca-i frisca laugh.gif dar era unt .. arome diferite, foarte fin; nus` cum era facut ca nu se vedeau ingredientele .. totul era ca o crema, asa cum arata pasta de unt a ta dar colorata; mancat cu chifle smile.gif
nu cred ca voi sti cum a fost facut si colorat atat de frumos asa ca il voi prepara si eu pe asta; e prea simpu de facut si pare tare bun smile.gif


Rebello,si pe asta îl poti face fara sa se vada ingredientele.Doar ca trebuie sa mojaresti mai mult biggrin.gif Am încercat si-n blender.Egal cît de marunt le face,tot ramîn mini bucatele din frunze.Doar la mojar se poate face pasta perfecta.

#8 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 23 June 2009 - 09:50 PM

CITAT(MAYA @ Jun 23 2009, 09:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am încercat si-n blender.Egal cît de marunt le face,tot ramîn mini bucatele din frunze.Doar la mojar se poate face pasta perfecta.


Eu la blender il faceam pana acum, dar mi-ai dat o idee buna pupic.gif ; si-asa cam sta pe tusa mojarul meu (tot de la Ikea tongue.gif ).
Mai vreti idei de aromat untul...? Uite-le ce frumos colorate-s:

Paula





#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 June 2009 - 07:19 PM

Multumesc ,Paula! Pentru mine retetele sînt binevenite,mai ales ca ador unturile si uleiurile aromate.
Daca nu înteleg ceva,te trag de mînecuta tongue.gif

#10 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 25 June 2009 - 08:53 PM

CITAT(MAYA @ Jun 24 2009, 07:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc ,Paula! Pentru mine retetele sînt binevenite,mai ales ca ador unturile si uleiurile aromate.
Daca nu înteleg ceva,te trag de mînecuta tongue.gif

Desigur, cu mare placere. pupic.gif
hehe...mai am, credeai c-atat?
Astea 4 sunt preparate cu o crema de branza- robiola, insa merg si cu unt (cu prosciutto, cu masline si capere, cu rosii uscate si ....pariem care-i cea mai interesanta? cu rucola!!! ):

Paula





#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 June 2009 - 08:57 PM

Ce bine arata pasta aia verde!Eu am asa o...nush cum îi spune,deci o chestie cînd vad ceva verde de mîncare...mi-e pofta! laugh.gif
(Cre'ca mi se trage de la zodie icon_rotf.gif )
ACu zi tu mie unde e aia verde? biggrin.gif

#12 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 25 June 2009 - 09:20 PM

CITAT(MAYA @ Jun 25 2009, 08:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce bine arata pasta aia verde!

Ai vazut c-am stiut care-i cea mai interesanta?
CITAT(MAYA @ Jun 25 2009, 08:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ACu zi tu mie unde e aia verde? biggrin.gif

huh?? aici m-ai pierdut...
Reteta e sub ingrediente; fiind cu crema de branza, ei o amesteca cu rucola tocata si putin ulei de masline.
Sau la ce te referi?
Edit: cred c-am inteles...tu te referi la prima poza, nu?
E pe pagina din dreapta (prima foto), sus: cu pesto din spanac si fistic:
  • 100 g frunze de spanac
  • cateva frunze de patrunjel
  • 20 g fistic
  • 1 lgt sare mare
  • 30 g parmesan
  • 30 g unt rece
Se amesteca la blender frunzele zvantate, impreuna cu fisticul curatat de pielita, cu sarea, parmezanul si untul.


Editat de PaulaM, 25 June 2009 - 10:32 PM.

Paula





#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 28 June 2009 - 05:55 PM

Paula,merci mult! pupic.gif
Asta e o "chestie" buuuuuna de uns pe pita!

#14 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 30 June 2009 - 01:50 AM

CITAT(MAYA @ Jun 28 2009, 05:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Paula,merci mult! pupic.gif
Asta e o "chestie" buuuuuna de uns pe pita!


Cu multa placere. pupic.gif
Noroc cu tine, asa constat si eu ca dintre toate, tot astea verzi ma atrag, sa le incerc primele...de la zodie zici?? eusa_think.gif
Dar ia zi: putin parmezan in untul tau nu-i minunat?...(pentru mine ar fi perfect, ar avea busuioc -care-l ador, usturoi si parmezan...ce sa-mi mai doresc?) eu oricum as manca parmezan in orice.... icon_rotf.gif
Aaaaaaaa...niste seminte de pin, proaspat culese, azi (adica ce ne-a mai ramas):

merg?
Paula







Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi