Sari la conținut

Poză

Cannelloni cu carne


14 răspunsuri la acest topic

#1 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 08:54 PM

Am cautat sa vad daca mai e vreo reteta la fel, am gasit o reteta postata de simonaro29 AICI, dar e cu ciuperci si fara bechamel, asa ca am deschis un alt topic.

Saptamana trecuta am facut cannelloni cu carne, aveam chef sa mancam paste. Am tot citit retete de cannelloni cu ricotta si spanac, dar inca n-am incercat, mi-am tot promis ca data viitoare …

Pentru a umple 19 cannelloni am folosit : 480 g carne (amestec de vitel si porc) , o ceapa, 2 catei de usturoi, 3 rosii, 4 linguri sos pentru spagetti ( se pot inlocui cu mai multe rosii ), cateva fire de patrunjel, cateva linguri de ulei de masline, 100 g cascaval emmental ras ( nu am avut parmezan ) , 3 lingurite parmezan deshidratat, busuioc, oregano, sare, piper.

DSCF4986forum.jpg

Pentru sosul bechamel am folosit: 50 g unt, 50 g faina, 900 ml lapte, sare.

Am fiert cannelonni in apa sarata, timp de 3 minute ( pe cutie scria 4, dar am vrut sa ramana mai tari, ca sa-i pot umple usor ). I-am scos din apa si i-am uns cu ulei de masline pentru a ii impiedica sa se lipeasca intre ei.

DSCF4991forum.jpg


Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline.

DSCF4993forum.jpg

Intre timp, am scufundat rosiile in apa fierbinte pentru un minut, pana cand coaja s-a crapat, apoi le-am curatat de coaja, le-am tocat si le-am adaugat peste ceapa, impreuna cu sosul pentru spagetti.

DSCF4987forum__Custom_.jpg DSCF4989forum.jpg






Editat de Narnia, 02 July 2009 - 08:55 PM.


#2 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 09:00 PM

DSCF4996forum.jpg

Am adaugat carnea si le-am calit 10 minute impreuna. Am pus condimentele si patrunjelul tocat si le-am luat de pe foc, apoi am adaugat cascavalul ras si parmezanul.

DSCF5002forum.jpg

Am pregatit bechamelul dupa metoda clasica.
Am topit untul pe foc mic, am adaugat toata faina odata, am adaugat treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu fac cocoloase.

DSCF5005_forum.jpg

Am continuat pana cand am terminat cei 900 ml lapte (pentru ca am vrut ca sosul sa fie moale).

Cand carnea s-a racorit putin, am umplut cannelloni cu ajutorul unei lingurite. Am avut grija sa nu-i umplu prea mult, pentru a nu se desface la copt

DSCF5006forum.jpg DSCF5011forum.jpg





#3 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 09:02 PM

I-am asezat in tava si am turnat peste ei bechamelul.

DSCF5019forum.jpg

Deasupra am pus cascaval emmental si parmezan deshidratat si i-am bagat in cuptorul incins in prealabil la 190 grade Celsius. I-am copt 30 minute, pana s-au rumenit frumos deasupra.

DSCF5022forum.jpg

La copt tot sosul a fost absorbit de cannelloni, dandu-le un gust delicios.

Pofta buna !

DSCF5026forum.jpg

Editat de Narnia, 02 July 2009 - 09:03 PM.


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 10:44 PM

Bravissima smile.gif

#5 zend_16422

zend_16422

    micro Bucatar

  • Membri
  • 9 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Bacau (Bacau)

Postat 02 July 2009 - 11:20 PM

BOOKMARK-ing. Felicitari. De mult cautam o reteta ca a ta care sa se impace cu gusturile mele.
Just Canon 40D

#6 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 July 2009 - 11:52 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 2 2009, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bravissima smile.gif


Multumesc frumos, venind din partea ta, care locuiesti "la mama lor", e un compliment deosebit. . floare.gif
QUOTE(cipone @ Jul 2 2009, 11:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BOOKMARK-ing. Felicitari. De mult cautam o reteta ca a ta care sa se impace cu gusturile mele.


Multumesc. Sper sa-ti placa, noua ne-au placut foarte mult. Eu cel putin, n-am mai mancat altceva pana nu s-au terminat. laugh.gif

#7 lisa_magic

lisa_magic

    Big Chef

  • Membri
  • 510 posturi

Postat 03 July 2009 - 05:43 AM

notat. multumim wink.gif
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 July 2009 - 08:49 AM

CITAT(Narnia @ Jul 2 2009, 11:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc frumos, venind din partea ta, care locuiesti "la mama lor", e un compliment deosebit. . floare.gif

Pai il meriti pe deplin pentru ca ai facut totul in maniera impecabila smile.gif

#9 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 03 July 2009 - 08:50 AM

Imi place reteta asta, o salvez! smile.gif

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 July 2009 - 12:00 AM

Foarte bine arata.ÃŽmi place mult ca ai facut sosul cu rosii proaspete! smile.gif

#11 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 July 2009 - 01:27 AM

QUOTE(lisa_magic @ Jul 3 2009, 05:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
notat. multumim wink.gif


Cu placere smile.gif

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 3 2009, 08:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai il meriti pe deplin pentru ca ai facut totul in maniera impecabila smile.gif


Multumesc. floare.gif

QUOTE(alina-lili @ Jul 3 2009, 08:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi place reteta asta, o salvez! smile.gif


Sper sa va placa. smile.gif

QUOTE(MAYA @ Jul 4 2009, 12:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte bine arata.ÃŽmi place mult ca ai facut sosul cu rosii proaspete! smile.gif



Multumesc mult. Asta chiar e o onoare, cu ceva vreme in urma, cand nu prea gateam, intram pe blogul tau si-ti admiram pozele cu mancare. laugh.gif Intru si acum, dar nu ma multumesc numai cu admiratul . smile.gif
Ar fi trebuit sa pun doar rosii proaspete, dar nu aveam suficiente si cum i-am pregatit noaptea, pentru ca aveam alte treburi in ziua urmatoare, am inlocuit cu sos pentru spaghetti cumparat ( am intotdeauna un borcan in casa, pentru situatii de urgenta ).

Editat de Narnia, 04 July 2009 - 01:29 AM.


#12 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 04 July 2009 - 04:09 PM

Foooaaaarte bine arata! Reteta e faina si pe gustul meu, prezentarea e foarte explicita, pozele foarte frumoase smile.gif . Felicitari floare.gif

#13 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 July 2009 - 10:26 AM

QUOTE(lauralaurentiu @ Jul 4 2009, 04:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foooaaaarte bine arata! Reteta e faina si pe gustul meu, prezentarea e foarte explicita, pozele foarte frumoase smile.gif . Felicitari floare.gif


Multumesc, Laura. smile.gif

#14 georgiana_tgv

georgiana_tgv

    Captain Cook

  • Membri
  • 238 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Targoviste

Postat 12 July 2009 - 03:39 PM

Vai cat de buni pot sa fie mincacios.gif I-am facut vineri seara si au fost o adevarata nebunie Au placut tuturor Multumesc pentru reteta Narnia floare.gif Poza din pacate nu am ..... era foamea prea mare


#15 Narnia

Narnia

    Captain Cook

  • Membri
  • 281 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2009 - 01:20 AM

QUOTE(georgiana_tgv @ Jul 12 2009, 03:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Vai cat de buni pot sa fie mincacios.gif I-am facut vineri seara si au fost o adevarata nebunie Au placut tuturor Multumesc pentru reteta Narnia floare.gif Poza din pacate nu am ..... era foamea prea mare


Sa va fie de bine, ma bucur mult ca v-a placut ! Cu multa placere. smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi