Sari la conținut

Poză

Salata cu macrou afumat


18 răspunsuri la acest topic

#1 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 19 August 2009 - 02:48 PM

DSC00364.JPG
Ador salatica asta, nici nu va pot spune cat e de buna. Cei ce iubesc pestele, asa ca mine, o sa fie cu siguranta incantati de minunatia asta. Este foaarte usoara, dureaza foarte putin sa o faci, are putine ingrediente si dispare imediat din farfurie. Cam ce ne trebuie:
1 macrou afumat de aproximativ 250 grame
1 lamaie
boabe de porumb 150 grame
ceapa verde
maioneza din 2 galbenusuri
Astea sunt ingredientele, doar am spus ca sunt putine, dar sa vedeti ce bunatate iese.
Incepem cu macroul. Sunt mai multe feluri de macrou afumat si trebuie sa aveti grija pe care il alegeti pentru ca sunt multe feluri extrem de sarate si unele care au niste condimente picante rau, daca va place sarat sau picant e in regula insa eu cred ca la salata asta nu prea se potriveste un peste condimentat. Eu am luat un macrou importat din Polonia, insa nu mai retin firma, care a fost numai bun fiind sarat exact cat trebuie. Pestele in curatam de oase ( nu are prea multe) si pielita de deasupra si il taiem in bucati mai mici.
Imagine_0453.jpg
Ceapa o taiem marunt. Nu va trebuie neaparat ceapa verde insa asta aduce culoare salatei.
Imagine_0456.jpg
Acum boabele de porumb. Puteti folosi boabe de la conserva sau proaspete cum am folosit eu pentru ca aveam niste porumb in casa (fierbeti intai orumbul si apoi scoateti boabele si nu invers).
Imagine_0460.jpg
Maioneza eu o fac tot timpul in casa dintr-un galbenus fiert si unul crud deoarece cea din comert nu imi place deloc la gust.
Imagine_0461.jpg
Dupa ce am terminat cu pregatirea ingredientelor nu ne ramane decar formam salata. Punem intr-un vas incapator pestele, ceapa taiata marunt, porumbul si amestecam, adaugam apoi maioneza sa lege ingredientele si la sfarsit sucul de la lamaie, eu am pus sucul de la 1 lamaie insa gustati si puneti dupa gust cat trebuie.
Este absolut delicioasa, trebuie incercata!
DSC00370__Medium_.JPG [/b]

#2 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 19 August 2009 - 03:23 PM

Ah, ce bine arata. Mersi de idee, chiar imi place foarte mult pestele afumat. wink.gif

#3 carminap

carminap

    Big Chef

  • Membri
  • 704 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 19 August 2009 - 03:30 PM

Chiar am in frigider peste afumat si maioneza dar as vrea sa pun altceva in loc de porumb. Cu ce sa inlocuiesc?
Multumesc de reteta! rolleyes.gif

#4 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 19 August 2009 - 03:35 PM

Arata bine si suna a buna rau! smile.gif Cu prima ocazie si, mai ales, cu primul chef de gatit rolleyes.gif , o prestez! Creca merge super si cum un castravecior in otet taiat maruntel. tongue.gif

#5 pirvulescu

pirvulescu

    Bucataras

  • Membri
  • 53 posturi
  • Gender:Male

Postat 19 August 2009 - 03:38 PM

CITAT(carminap @ Aug 19 2009, 04:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiar am in frigider peste afumat si maioneza dar as vrea sa pun altceva in loc de porumb. Cu ce sa inlocuiesc?
Multumesc de reteta! rolleyes.gif


Poti incerca peste afumat+maioneza+cartofi fierti taiati +ceapa.

Dupa gust se mai pot adauga masline, sau ceva acru.





#6 carminap

carminap

    Big Chef

  • Membri
  • 704 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 19 August 2009 - 04:00 PM

CITAT(pirvulescu @ Aug 19 2009, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poti incerca peste afumat+maioneza+cartofi fierti taiati +ceapa.

Dupa gust se mai pot adauga masline, sau ceva acru.


Multumesc!
Am uitat sa spun ca nu pot folosi nici cartoful,sotul meu nu mai mananca de ceva vreme cartofi,orez,morcov fiert,porumb!

#7 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 19 August 2009 - 04:07 PM

trebuie sa fie foarte gustos cu macrou afumat ! poate cu castraveciori murati se mai poate acri ,masline , capere .

#8 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 August 2009 - 05:46 PM

QUOTE(carminap @ Aug 19 2009, 04:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc!
Am uitat sa spun ca nu pot folosi nici cartoful,sotul meu nu mai mananca de ceva vreme cartofi,orez,morcov fiert,porumb!


e monti? atunci niste naut sau linte fierte?

#9 carminap

carminap

    Big Chef

  • Membri
  • 704 posturi
  • Gender:Female
  • Location:brasov

Postat 19 August 2009 - 09:05 PM

CITAT(moatza @ Aug 19 2009, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e monti? atunci niste naut sau linte fierte?


Nu un monti inrait! Am vazut ca fetele respecta niste faze,el doar a scos din alimentatia lui produsele respective si painea alba si berea!
Multumesc Moatzo!
Sa stii ca iti urmaresc evolutia postoperatorie! biggrin.gif Succes!

#10 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 19 August 2009 - 11:37 PM

CITAT(carminap @ Aug 19 2009, 04:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Chiar am in frigider peste afumat si maioneza dar as vrea sa pun altceva in loc de porumb. Cu ce sa inlocuiesc?
Multumesc de reteta! rolleyes.gif

ideea cu nautul merge foarte bine cred eu si il gasesti si la conserva gata preparat nu e nevoie sa-l fierbi.

Editat de kirioana, 19 August 2009 - 11:41 PM.


#11 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 19 August 2009 - 11:42 PM

CITAT(alina-lili @ Aug 19 2009, 04:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata bine si suna a buna rau! smile.gif Cu prima ocazie si, mai ales, cu primul chef de gatit rolleyes.gif , o prestez! Creca merge super si cum un castravecior in otet taiat maruntel. tongue.gif

nu am incercat dar de ce nu? sa-mi spui cum e...

#12 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 19 August 2009 - 11:48 PM

CITAT(kismoni @ Aug 19 2009, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
trebuie sa fie foarte gustos cu macrou afumat ! poate cu castraveciori murati se mai poate acri ,masline , capere .

eu ma multumesc cu acreala de la lamaie smile.gif dar sunt sigura ca merge bine si cu altceva. wink.gif

#13 pirvulescu

pirvulescu

    Bucataras

  • Membri
  • 53 posturi
  • Gender:Male

Postat 20 August 2009 - 08:54 AM

CITAT(carminap @ Aug 19 2009, 05:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc!
Am uitat sa spun ca nu pot folosi nici cartoful,sotul meu nu mai mananca de ceva vreme cartofi,orez,morcov fiert,porumb!


Dar in schimb mananca maioneza icon_scratch.gif
Cred ca nu mai ramane decat sa freci pestele cu maioneza pana se face o pasta, amesteci apoi cu cepa taiata f marunt lamaie + ce mai crezi ca-ti poate placea (masline, capere cum s-a scris mai sus, etc.) apoi faci tartine pe paine neagra prajita.



#14 CameliaH

CameliaH

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2009 - 09:16 PM

QUOTE(carminap @ Aug 19 2009, 05:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc!
Am uitat sa spun ca nu pot folosi nici cartoful,sotul meu nu mai mananca de ceva vreme cartofi,orez,morcov fiert,porumb!



Pune mar ras. Iese o bunatate. E drept ca eu nu mai puneam ceapa. Doar maioneza+peste +mar ras.

#15 Squirrel

Squirrel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 21 August 2009 - 12:13 PM

Mai este o varianta: macrou afumat dezosat si fara pielite, taiat bucati ceva mai maricele, ceapa taiata julien (tinuta putin in otet si stoarsa inainte de asamblare in salata), maioneza cu usturoi (usturoiul pisat fin si mai multa zeama de lamaie in maioneza) si cat mai multe ciuperci - eu pun din conserva pt ca le pot scurge bine, taiate grob, sare si piper dupa preferinta si necesitate. Este foarte buna dupa ce sta macar 2-3 ore in frigider.
O zi buna tuturor!

#16 Maitreyi

Maitreyi

    Captain Cook

  • Membri
  • 214 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 21 August 2009 - 01:07 PM

Am facut aseara salatica asta. La cat de putine ingrediente sunt si cat de simplu se face ai putea spune ca nu am cum sa dau gres, nu?
Ei, nu-i chiar asa... Am plecat la cumparaturi sa iau peste, porumb si lamaie.. dar nu am verificat acasa daca mai am ulei. Pe langa faptul ca am ramas fara butelie si mi-am fiert ouale prin vecini, am facut maioneza numai cu ulei de masline. Am patit si eu ca fitosii care nu au in casa alt fel de ulei decat de masline biggrin.gif Si n-am putut sa fac maioneza suficienta pt ca imi era frica sa nu se simta prea tare gustul de ulei. Daaar, in mare a fost buna. Am facut-o cu ceapa rosie (din lipsa de verde) si cu porumb congelat. Pestele a fost cam saratel dar cred ca daca avea mai multa maioneza era mai bine ca ii mai taia din sare.
Una peste alta s-a mancat imediat, eu cu sotiorul biggrin.gif si bineinteles ca am dat si vecinei ca doar mi-am fiert ouale la ea. Si uite-asa ne-am culcat amandoi fericiti si cu gurile putind a ceapa.
Mai am o portie de peste si am sa incerc variatiuni pe tema asta... dupa ce imi cumpar butelie, evident smile.gif
Multumesc de idee! notworthy.gif floare.gif

Am uitat sa zic.. vin diseara cu poze!

Editat de Maitreyi, 21 August 2009 - 01:07 PM.

Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.

#17 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 21 August 2009 - 01:47 PM

CITAT(Squirrel @ Aug 21 2009, 01:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai este o varianta: macrou afumat dezosat si fara pielite, taiat bucati ceva mai maricele, ceapa taiata julien (tinuta putin in otet si stoarsa inainte de asamblare in salata), maioneza cu usturoi (usturoiul pisat fin si mai multa zeama de lamaie in maioneza) si cat mai multe ciuperci - eu pun din conserva pt ca le pot scurge bine, taiate grob, sare si piper dupa preferinta si necesitate. Este foarte buna dupa ce sta macar 2-3 ore in frigider.
O zi buna tuturor!

ce-mi place ideea ta! la ciupercute nu m-as fi gandit!

#18 kirioana

kirioana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 34 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 21 August 2009 - 01:50 PM

CITAT(Maitreyi @ Aug 21 2009, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut aseara salatica asta. La cat de putine ingrediente sunt si cat de simplu se face ai putea spune ca nu am cum sa dau gres, nu?
Ei, nu-i chiar asa... Am plecat la cumparaturi sa iau peste, porumb si lamaie.. dar nu am verificat acasa daca mai am ulei. Pe langa faptul ca am ramas fara butelie si mi-am fiert ouale prin vecini, am facut maioneza numai cu ulei de masline. Am patit si eu ca fitosii care nu au in casa alt fel de ulei decat de masline biggrin.gif Si n-am putut sa fac maioneza suficienta pt ca imi era frica sa nu se simta prea tare gustul de ulei. Daaar, in mare a fost buna. Am facut-o cu ceapa rosie (din lipsa de verde) si cu porumb congelat. Pestele a fost cam saratel dar cred ca daca avea mai multa maioneza era mai bine ca ii mai taia din sare.
Una peste alta s-a mancat imediat, eu cu sotiorul biggrin.gif si bineinteles ca am dat si vecinei ca doar mi-am fiert ouale la ea. Si uite-asa ne-am culcat amandoi fericiti si cu gurile putind a ceapa.
Mai am o portie de peste si am sa incerc variatiuni pe tema asta... dupa ce imi cumpar butelie, evident smile.gif
Multumesc de idee! notworthy.gif floare.gif

Am uitat sa zic.. vin diseara cu poze!

abia astept pozele tale. ma bucur ca ti-a placut desi ai avut atatea piedici.... Data viitoare cu siguranta o sa-ti fie mai usor.

#19 Squirrel

Squirrel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 44 posturi

Postat 21 August 2009 - 02:26 PM

kirioana, salata asta din peste afumat o fac asa de multa vreme si de fiecare data a avut succes. E intr-un fel inventia mea, ideea venindu-mi de la o salata de peste marinat de la o ocean's fish care mi-a placut foarte mult. Bineinteles ca n-am reusit clona, dar incet, incet am ajuns la ce am scris mai sus.
Am uitat sa spun ca, in ultimul timp, pun in maioneza (intotdeauna facuta de mine) si iaurt scurs bine, si iese ca un sos in care se amesteca f bine ingredientele. Si nici grea nu este.
Pofta buna!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi