Sari la conținut

Poză

Paste cu naut


3 răspunsuri la acest topic

#1 Baby_angel

Baby_angel

    Bucataras

  • Membri
  • 169 posturi

Postat 10 March 2011 - 01:04 PM

Ingrediente:


150-200 gr de naut
200 gr de sunca afumata sau bacon
200 ml de sos de rosii
1 morcov
1 ceapa potrivita
1 patrunjel
Telina( eu am pus congelata)
sare si piper
Pentru paste: 2 oua, faina de grau dur, sare si putina apa

Nautul eu il pun in apa la inmuiat cu o seara inainte.
Din 2 oua si 200 gr de faina de grau dur( farina di semola), un praf de sare se face un aluat. Daca e nevoie se adauga putina apa. Se lasa aluatul la odihnit circa 30 minute, apoi se taie dupa placere. Eu am masinuta pe care mi-a daruit-o soacra mea, ea face toata munca :)

Miniaturi atașate

  • DSCN2023.JPG
  • DSCN1672.JPG
  • DSCN1675.JPG
  • DSCN1680.JPG


#2 Baby_angel

Baby_angel

    Bucataras

  • Membri
  • 169 posturi

Postat 10 March 2011 - 01:08 PM

Pastele taiate le presar cu putina faina si apoi le fierb in apa cu sare circa 2 minute. Fiind proaspete nu au nevoie de mult timp de fierbere.

Sosul:

Se caleste ceapa in putin ulei de masline, se adauga sunca afumata, se prajeste putin apoi se adauga celelalte legume taiate marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se toarna peste sosul de rosii si se lasa la fiert pana se ingroasa sosul.
Dupa ce sosul e gata se rastoarna pastele peste si se presara frunze proaspete de busuioc peste.
Pofta buna!

Miniaturi atașate

  • DSCN1682.JPG
  • DSCN1683.JPG
  • DSCN1685.JPG
  • DSCN1688.JPG


#3 Lorellei

Lorellei

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 March 2011 - 11:10 AM

CITAT(Baby_angel @ Mar 10 2011, 01:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pastele taiate le presar cu putina faina si apoi le fierb in apa cu sare circa 2 minute. Fiind proaspete nu au nevoie de mult timp de fierbere.

Sosul:

Se caleste ceapa in putin ulei de masline, se adauga sunca afumata, se prajeste putin apoi se adauga celelalte legume taiate marunt.
Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se toarna peste sosul de rosii si se lasa la fiert pana se ingroasa sosul.
Dupa ce sosul e gata se rastoarna pastele peste si se presara frunze proaspete de busuioc peste.
Pofta buna!


arata foarte bine si mi se par usor de facut daca folosesc paste luate din comert... ca eu una nu ma vad facand paste in casa
iar daca se scoate sunca si se folosesc paste din comert fara ou, e o reteta de post, deci numai buna pentru perioada asta de post em_new_15.gif

#4 Baby_angel

Baby_angel

    Bucataras

  • Membri
  • 169 posturi

Postat 13 March 2011 - 11:29 AM

QUOTE(Lorellei @ Mar 13 2011, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
arata foarte bine si mi se par usor de facut daca folosesc paste luate din comert... ca eu una nu ma vad facand paste in casa
iar daca se scoate sunca si se folosesc paste din comert fara ou, e o reteta de post, deci numai buna pentru perioada asta de post em_new_15.gif


intr-adevar sunt foarte usor de facut, incearca sa iei paste proaspete daca poti ca sunt mai bune. Ai dreptate foarte bune de post, fara sunca of course :), na ca am facut si rima :))





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi