Sari la conținut

Poză

Rulade de porc


30 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:09 PM

4 felii carne de porc(snitele)
6-8 felii de bacon afumat-taiat foarte subtire
1-2 morcovi
2-3 linguri creme fraîche(sau smîntîna mai groasa si acrisoara putin)
100 ml vin alb
250 ml supa de legume
ulei de susan(merge si floarea soarelui)
patrunjel
salvie
sare si piper

Feliile de carne ,se bat,se sareaza si se pipereaza pe ambele parti.Pe partea interioara,se unge felia de carne cu un strat subtire de mustar.Peste mustar se aseaza feliile de bacon.Morcovii se curata si se taie bastonase si se aseaza peste bacon.Se mai pune o frunza de patrunjel si una de salvie , se ruleaza si se închide cu ac pentru rulada(merge si cu un scobitor)

Ruladele ,se rumenesc într-o tigaie ,în putin ulei de susan.pentru gust,se poate adauga în tigaie,2-3 catei de ustroi,o ceapa mica si ceva verdeata.cînd sînt rumenite ruladele,se sting cu vin se lasa acoperite la foc rapid sa scada vinul.Se mai sting o data cu supa de legume si se mai lasa aproximativ 10 minute la fiert.Se scot ruladele afara din tigaie,se pastreaza la cald.La fondul ramas în tigaie se adauga 2-3 linguri mari de creme fraîche(smîntîna groasa) si se amesteca bine,la foc mic,timp de un minut.
Se servesc cu cartofi natur si sos.

#2 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:10 PM

ce aveti nevoie ..[attachmentid=10461]

Imagini atașate

  • 100882.jpg


#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:14 PM

se nge felia de carne cu un start subtire de mustar,apoi se pun feliile de bacon,dupa aceea, bastonasele de morcov si verdeata..si se ruleaza.Se închid cu ac de rulada..sau scobitor..în cel mai rau caz,merge si cu ata alba.

Imagini atașate

  • 100883.jpg


#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:15 PM

se rumenesc bine pe toate partile,cu capac.

Imagini atașate

  • 100884.jpg


#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:16 PM

rumenite(le-am mai rumenit putin,dupa ce am facut poza)

Imagini atașate

  • 100885.jpg


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:21 PM

se toarna supa si se mai lasa la fiert vreo 10-15 minute.Se scot ruladele afara si se pastreaza la cald. La fondul care ramîne în tigaie ,se mai pun 2-3-chiar 4 linguri de creme fraîche,se mai lasa un minut si se da deoparte.
L-am schimbat în oala..ca în tigaia aia de gril,nu-mi place sa învîrt cu lingura icon_biggrin.gif

Imagini atașate

  • 100886.jpg


#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 25 March 2005 - 04:21 PM

Finala..au fost delicioase.Vinul da un gust super,ruladelor si mai ales sosului..mmm

Imagini atașate

  • 100887.jpg


#8 Pape-des-Fous

Pape-des-Fous

    Captain Cook

  • Membri
  • 319 posturi
  • Location:who the hell cares anyway?

Postat 26 March 2005 - 10:50 AM

sign10.gif icon_rotf.gif icon_rotf.gif

Stimata doamna, ti-am citit gândurile in intregime. Stiu pe ce esti pornita tongue3.gif :

vrei sa le faci in necaz "bisericosilor" care tin asa-zisul "post" instaurat de un organism....mai bine tac icon_lol.gif icon_brilsmurf.gif

smiliehello.gif smiliehello.gif occasion14.gif


P.S
Reteta asta are potential de "palitura crânshena" icon_joker.gif
Danke! icon_wink.gif

#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 26 March 2005 - 12:14 PM

palitura crînshena..hahahaha! De cînd nu am mai auzit aceasta expresie icon_biggrin.gif

Retetele astea le-am creeat,extra pentru cei care tin pastele catolic icon_biggrin.gif

icon_rotf.gif

#10 Pape-des-Fous

Pape-des-Fous

    Captain Cook

  • Membri
  • 319 posturi
  • Location:who the hell cares anyway?

Postat 27 March 2005 - 06:08 PM

QUOTE(MAYA)
palitura crînshena..hahahaha! De cînd nu am mai auzit aceasta expresie biggrin.gif

Retetele astea le-am creeat,extra pentru cei care tin pastele catolic biggrin.gif

icon_rotf.gif


icon_rotf.gif icon_rotf.gif icon_rotf.gif
Pai nu la catolici ma refeream.
Gindeste-te la toti cei care tin "post" dupa canoanele ortodoxe si saliveaza cu jind si.....obida la preparatele tale cu carne icon_wink.gif icon_compress.gif

Filete icon_wink.gif de porc subtirele aveam, dar a trebuit sa cumpar sunca ieri......tocmai pentru a nu mai saliva. icon_wink.gif

In orice caz, rulada ta de carne mi-a adus aminte cumva de pui "Cordon Bleu", reteta pe care am preparat-o in trecut. Poate o fac din nou (cu poze, desigur).

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 27 March 2005 - 09:42 PM

Moi Pape..am impresia ca noi vorbim ,unul pe lînga celalalt... icon_lol.gif

..acu' m-ai pus pe gînduri..stau si cuget..ce-o avea rulada mea ,cu cordonu' tau?? tongue.gif icon_lol.gif

#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 31 October 2006 - 01:33 AM

Mi-am adus aminte de reteta asta..sa stiti ca am facut-o în o gramada de variante.Umpluta cu felii de ciuperci,sparanghel,cu un amestec de ceapa..si chiar cu castraveti murati icon_biggrin.gif
..si diferite sosuri.
Îmi plac ruladele foarte mult.Si cu felii din piept de curca ies super icon_smile.gif

#13 Anat

Anat

    Big Chef

  • Membri
  • 737 posturi
  • Location:Canada

Postat 01 November 2006 - 03:03 AM

Maya, excelente ruladele tale, multam ca ai dat reteta si ca te-ai gîndit sa o aduci din nou în actualitate ca n-o vazusem.
Poze n-am ca ne era prea foame, dar au fost si foarte bune si foarte frumoase tongue.gif
Sosul e foarte gustos!

pupic.gif
Il n'existe que deux choses infinies, l'univers et la bêtise humaine... mais pour l'univers, je n'ai pas de certitude absolue. Albert Einstein

#14 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 01 November 2006 - 09:31 AM

Draga Maya reteta ta este excelenta, am facut rulada de porc aseara si a fost foarte gustoasa, la fel ca si reteta de ciuperci umplute pe care mereu le fac, deoarece eu sunt innebunita dupa ciuperci, einfach KLASSE!
Am sa pun si eu o poza aici cu rulada mea de porc, cu toate ca nu arata asa de aspectuos ca la tine, dar important e ca a fost delicioasa; inca o data mersi de reteta.

Miniaturi atașate

  • Bild004.jpg






#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 November 2006 - 12:17 AM

(Anat @ Nov 1 2006, 04:03 AM)

Maya, excelente ruladele tale, multam ca ai dat reteta si ca te-ai gîndit sa o aduci din nou în actualitate ca n-o vazusem.
Poze n-am ca ne era prea foame, dar au fost si foarte bune si foarte frumoase tongue.gif
Sosul e foarte gustos!

pupic.gif


Ruladele de vita,parca-s mai selecte..o sa vin cu imagini,cînd am timp.
Da,sosul..chiar spuneam..parca cu vin e mult mai gustos icon_biggrin.gif
Sa stiti ca eu folosesc des vin la sosuri..deci îmi place varianta asta de stingere cu vin, a carnii prajite icon_biggrin.gif

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 November 2006 - 12:25 AM

(blauepuppe @ Nov 1 2006, 10:31 AM)

Draga Maya reteta ta este excelenta, am facut rulada de porc aseara si a fost foarte gustoasa, la fel ca si reteta de ciuperci umplute pe care mereu le fac, deoarece eu sunt innebunita dupa ciuperci, einfach KLASSE!
Am sa pun si eu o poza aici cu rulada mea de porc, cu toate ca nu arata asa de aspectuos ca la tine, dar important e ca a fost delicioasa; inca o data mersi de reteta.

Blauepuppe,vazînd ruladele tale asa în vasul acela,mi.am adus aminte de o alta varianta.

Poti sa razi niste cascaval pe ele si le bagi la cuptorul încalzit în prealabil,la 250°C,scurt,doar cît sa se topeasca cascavalul..eventual sa devina putin auriu..le servesti pe sos în farfurie,si pe lînga Wildreis ..e superbun! icon_biggrin.gif

#17 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 14 November 2006 - 12:44 AM

Maya, mersi de pont, asa o sa fac data viitoare.





#18 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 17 December 2006 - 07:20 PM

Cu permisiunea Mayei pun reteta de rulada din carne de vita dupa o carte de bucate germana:
Ne trebuie ptr. 4 portii,
4 felii de carne de vita taiate foarte subtiri
sare,piper, ceva mustar
1 ceapa(taiata subtire)la fel ca o legatura de patrunjel...astea vin prima data calite..
8(opt) felii de slanina afumata( eu am avut subtire de tot, zic ca se poate pune dupa gust..)
castraveti, nu altceva, chiar taiati pe jumatate in lungime
2 linguri(si ce daca este mai multa??) de faina
[attachmentid=74732]
pe carnea intinsa pun la rind sare, piper, strat de mustar intins subtire, 1/4 din cantitatea de ceapa si patrunjel calit
[attachmentid=74733]
pun costita afumata
[attachmentid=74734]
apoi invelesc castravetii ca la sarme... laugh.gif
[attachmentid=74735]
pun scobitori(toata lumea le are acasa.. si sunt usoare de pus...)
[attachmentid=74736]
tavalesc ruladele de carne prin acelea doua linguri de faina(eu am avut triplu faina...)
[attachmentid=74737]
pun in oala/tigaie ceva ulei(de oricare, nu va speriati...) si prajesc carnea(ruladele)pe toate partile
[attachmentid=74738]
acum bag toate astea din poza, deci o ceapa taiata in sferturi(?)un morcov taiat (si mai gros se poate)las astea sa prajeasca cu carnea, se poate scoate carnea si abia dupa ce prajiti restul, o bagati inapoi...numai putin si bag dupa aia o lingura de pasta de rosii(si asta o mai las la prajit putin) cind totul este putin prajit pun vreo 250 ml de zeama(eu iau intotdeauna cubulete gata...ca zic ca-i mai consistenta si mai buna...ca doara este facuta la cazan mai mare, decit cum o facem noi de obicei...)
[attachmentid=74739]
dupa o ora jumatate(la jumatatea timpului am intors ruladele pe partea cealalta..) de fiert cu capac!! am pus ruladele la cald si am pasat sosul in oala, am pus vreo doua(eu am pus patru(dupa gust) linguri de vin rosu(Maya, ce dreptate ai cu vinul la sosuri...)mai un clocot,doua si gata.
Pun ruladele inapoi in sos si le las putin la incalzit.
In reteta originala, ruladele se pot servi cu piure de cartofi, cartofi fierti in apa cu sare,varza rosie,varza de Bruxelles, sau(si) salata
Sper sa va placa si aceasta reteta pe linga reteta Mayei, ca o alternativa.
Pot sa spun ca este nemaipomenita.... wink.gif

Reusita la reteta si Pofta buna ...
[attachmentid=74742]

Miniaturi atașate

  • 5.jpg
  • 7.jpg

Imagini atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 4.jpg
  • 6.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 12.jpg

Salutari din Bavaria


#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 December 2006 - 07:28 PM

Pitt,ai facut treaba buna,iar ruladele arata superapetisante.Si mie-mi plac extrem de mult,dar le fac foarte rar.
Fica-mea nu are voie sa manînce carne de vita,noroc ca nici nu-i place biggrin.gif ..asa ca fac mai des din carne de porc,sau piept de curca smile.gif
Dar,cîteodata mai fac si de vita..

Ma bucur ca le-ai alaturat ruladelor mele.Bineînteles ca le voi indexa si pe ale tale smile.gif

#20 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 17 December 2006 - 07:38 PM

Maya, multumesc mult si :
[attachmentid=74746] inapoi laugh.gif
Gruß

Imagini atașate

  • kuesschen1.gif

Salutari din Bavaria




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi