Sari la conținut

Poză

Legume la cuptor


48 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:18 PM

Am să vă povestesc acum um mod de a pregăti legumele foarte simplu şi foarte bun, după o ideea a unei prietene care se numeşte Serena.
Partea cea mai frumoasă de exemplu este că puteţi tăia legumele seara înainte de cină, în timpul cinei pot sta în cuptor şi a doua zi aveţi deja garnitura pregătită.
Se poate folosi tot ce aveţi şi ce vă place, deci legume proaspete tăiate cubuleţe.
Eu am avut :
- dovlecei
[attachmentid=17069]

Imagini atașate

  • 122986.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:19 PM

- ardei roÅŸu ÅŸi galben

Imagini atașate

  • 122987.jpg


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:19 PM

- cartofi

Imagini atașate

  • 122988.jpg


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:20 PM

- roÅŸii

Imagini atașate

  • 122990.jpg


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:22 PM

- ceapa roÅŸie

Imagini atașate

  • 122991.jpg


#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:24 PM

Le amestec pe toate

Imagini atașate

  • 122992.jpg


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:26 PM

Apoi pun un pic de ulei deasupra ( eu de masline ca de obicei, voi de care vreti) pun ÅŸi pesmet. Eu am adaugat si 2 catei de usturoi.

Imagini atașate

  • 122995.jpg


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:27 PM

şi se pun la cuptor, eu pentru ca am avut ambele tavi ale aragazului l-am pus la 165 °C ventilat.

Imagini atașate

  • 122996.jpg


#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:28 PM

Cred ca le-am lasat cel mult o ora? Toata smecheria este sa fie numai un strat de legume, nu foarte suprapuse ca sa fie cit mai mare suprafata de evaporare. Eu am preferat sa pun sarea in acest moment.

Imagini atașate

  • 122997.jpg


#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:30 PM

Dupa care le-am pus intr-o forma pe care am pus-o apoi la frigider

Imagini atașate

  • 122999.jpg


#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:30 PM

Am mincat nu mai stiu cit tot gustind sa vad daca erau gata, sunt foarte bune si reci
detaliu

Imagini atașate

  • 123000.jpg


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 01:35 PM

Luni seara am luat niÅŸte peÅŸte congelat, l-am trecut prin ou ÅŸi prin fulgii de porumb, cei pe care ii maninca copilasii dimineata cu lapte (atentie ca trebuie sa fie simpli fara zahar sau alte porcarii, ÅŸi i-am pus la cuptor.

Imagini atașate

  • 123002.jpg


#13 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 15 June 2005 - 02:25 PM

Ideea de legume gratinate mie imi place mult si am o pozä la una din variantele pe care le-am fäcut, dar numai inaintea "probei de foc": vinete, dovlecei, ciuperci proaspete, ceapä verde si rosii (incä nu era sezonul lor icon_wink.gif ).
Eu nu pun pesmet, dar pun condimente din belsug, si doar ung tava sau folia de Al cu putin ulei. E o garniturä f. gustoasä, färä multe calorii si cu mult loc de improvizatii. laugh.gif
Se mai pot adäuga: seminte de floarea soarelui sau de susan si la sfarsit cascaval ras si chiar germeni de grau uscati (aceasta este pt. mon icon_wink.gif ).

Imagini atașate

  • 123012.jpg


#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 02:31 PM

QUOTE(Gândulici)
pun condimente din belsug,

exemplificã eusa_think.gif

#15 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 15 June 2005 - 02:42 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta)
QUOTE(Gândulici)
pun condimente din belsug,

exemplificã eusa_think.gif

Päi, pe langä sarea si piperul (care se observä si in pozä), folosesc condimentele-verdeturi uscate, fie amestec gata preparat (amestecul de condimente "Provence" par examplu smile.gif ), fie simple (rozmarin, oregano, s.c.l.) ... fie piper cayenne ... in functie si de ce pui in tavä.

Edit: "Belsug" din exprimarea mea se referä mai degrabä la varietate ... icon_compress.gif ... pt. cä nu pun cantitäti mai mari decat se "cuvine".

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 June 2005 - 02:54 PM

aaa, credeam ca belsugul era vreun borcan pe care nu mi-l aminteam laugh.gif
Am glumit binenteles.
Uite, sincer ÅŸi serios vorbind aÅŸa erau de bune legumele astea, numai cu un pic de sare la urma ÅŸi cred ca in tava in aceea mare de aragaz am pus maxim 4 linguri de ulei, mai am mai bine de jumatate din cita am facut ÅŸi am mincat 5 persoane din ea deci ramine putin de tot la portie, permis oricarei diete aÅŸ zice.

#17 danica

danica

    Big Chef

  • Membri
  • 957 posturi
  • Location:si eu ma intreb....

Postat 15 June 2005 - 03:28 PM

adriana si gindulici...

fetele de la cura de slabire va pupa apasat pe falcutze pt idee!





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Urmeaza sa ti se intample atatea lucruri frumoase...!!!!!!

.....cu zimbetul pe buze,
danica

#18 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 15 June 2005 - 04:04 PM

Si eu fac amestecul asta dar in tigaie si tot asa cu condimente din belsug. Cum eu vinerea mananc doar legume, asta este reteta mea preferata. In tigaie pun un strop de ulei dar numai pelicula cat sa nu fie uscata tigaia iar legumele le pun pe rand incepand cu ceapa si ardeii si terminand cu dovleceii. Mi-ati dat idee buna sa incerc si in tava.

Cateodata pun si boabe de porumb din conserva, asa de culoare daca n-am ardei galben.

Era sa uit, eu nu mai pun cartofi ca in tigaie nu au vreme sa se patrunda.

#19 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 15 June 2005 - 04:48 PM

QUOTE(danica)
adriana si gindulici...

fetele de la cura de slabire va pupa apasat pe falcutze pt idee!


Päi tocmai pt. cä vä iubesc si vä admir pt. ambitia voasträ am scris cuvintele magice "putine calorii". icon_wink.gif Iar eu oricum aplic in bucätärie dictonul "paza bunä trece primejdia rea!" sau dacä vreti, mai bine previi, decat sä te tratezi. icon_lol.gif

Simona, nici eu nu folosesc cartofi ... nu mancäm, de fapt. smile.gif Si tu esti un fan al condimentelor, deci. icon_cheers.gif

Obisnuiesc sä pun tava in cuptor cand fac fripturä, de ex., ca sä se "pätrundä" legumele si inainte de a o scoate pun cuptorul pe broil ca sä se rumeneascä si sä se coloreze frumos.

#20 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3263 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 15 June 2005 - 04:53 PM

Sunt mare fan a l condimentelor si tot incerc cate unele noi. Acum ma bucur de ele ca le am la indemana, ca in Romania in afara de piper, cimbru, scortisoara, cuisoare, de altele nu prea am avut. Doar citisem despre ele.

Cat despre cartof, nu il pun aici ca eu m-am saturat de el. Sotul meu si copilul meu cred ca ar murii de foame daca nu ar exista cartofii. Am invatat pentru ei sa ii prepar in multe feluri si de fiecare data cand ii pregatesc schimb cate ceva in retete. Imi amintesc ca in Romania aveam o carte cu ... nu-s cate retete de cartofi si am uitat sa o iau cu mine.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi