Sari la conținut

Poză

Peste gatit in stil Marocan


16 răspunsuri la acest topic

#1 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 November 2005 - 04:19 PM

Peste gatit in stil Marocan
ingrediente:
6-8 bucati peste fara oase: Nile perch=Persico del Nilo=Nesiha ha Nilus=Lates Niloticus . Aceste denumiri le-am gasit pentru acest peste. Dar se pot folosii bucati de fileuri de peste mai grosute.
Pestele se tine in zeama de lamaie 30 de minute
[attachmentid=25204]

Miniaturi atașate

  • PICT0729.JPG

IPB Image

#2 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 November 2005 - 04:26 PM

1 ceapa mare taiata felioare
2-3 morcovi rondele
2 ardei grasi , rosu si verde , taiati in 8 pe lungime
1-2 ardei iuti taiati pe lungime
4-5 catei de usturoi taiati in jumatate

[attachmentid=25205]

Miniaturi atașate

  • PICT0734.JPG

IPB Image

#3 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 November 2005 - 04:29 PM

Legumele se pun la prajit cu ulei
[attachmentid=25207]

Miniaturi atașate

  • PICT0736.JPG

IPB Image

#4 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 November 2005 - 04:39 PM

Cand zarzavatul este inmuiat se pune pestele si se acopera cu un amestec facut din:100 gr bulion de rosii, apa, 2 linguri praf de supa de pui , 1 lingurita boia dulce , sare. Coriandru verde, proaspat (cillantro) legatura intreaga. Se fierbe acoperit.
[attachmentid=25208]

Miniaturi atașate

  • PICT0739.JPG

IPB Image

#5 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 November 2005 - 04:52 PM

Se drege gustul daca e nevoie cu sare , ardei iute....se presara cu cillantru(coriandru frunze=cusbara)

[attachmentid=25210]
Pofta buna! icon_biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • PICT0751.JPG

IPB Image

#6 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 15 November 2005 - 05:03 PM

[attachmentid=25214]Asta ca o distractie......

Acesta este pestele....

Miniaturi atașate

  • lates_niloticus01.jpg

IPB Image

#7 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 15 November 2005 - 09:47 PM

....toata chestia asta e o supa-ciorba ....mancarica...!?
nu de alta dar a m"furat"reteta si nu stiu la ce rubrica s-o trec

Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#8 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 16 November 2005 - 11:48 AM

Este chiar o mancarica. Sosul trebue scazut cam la jumatate, dar e asa bun cu paine......
Si sa fie iute.... ohmy.gif Si copiilor le place , mai ales zarzavatul.
IPB Image

#9 marcel marcel

marcel marcel

    Captain Cook

  • Membri
  • 448 posturi
  • Location:camara vecinilor

Postat 17 November 2005 - 03:17 PM

...MULTAM FAIN ! wink.gif
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!

#10 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 03 March 2008 - 12:50 AM

Neta, am facut reteta asta cu cod si e delicioasa!

Uite, servit alaturi de cuscus israelian (care mie imi place mult mai mult decat cel normal):
PesteMarocan2.jpg
Sigur o s-o mai fac!

Lacra

#11 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 04 March 2008 - 02:10 PM

Aici se spune: La briut , adica sa va fie de bine , cu sanatate biggrin.gif
IPB Image

#12 andreealiana

andreealiana

    micro Bucatar

  • Membri
  • 30 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 07 March 2008 - 10:12 AM

CITAT(Neta @ Nov 15 2005, 04:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se drege gustul daca e nevoie cu sare , ardei iute....se presara cu cillantru(coriandru frunze=cusbara)

[attachmentid=25210]
Pofta buna! biggrin.gif



In romania acest peste se gaseste sub forma de file si are denumirea de Salau de Nil....

#13 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 March 2008 - 12:20 AM

CITAT(Lacramus @ Mar 3 2008, 01:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Neta, am facut reteta asta cu cod si e delicioasa!

Uite, servit alaturi de cuscus israelian (care mie imi place mult mai mult decat cel normal):

Sigur o s-o mai fac!


Cum e cel israelian? icon_rolleyes.gif



MUDJ@HISTA

#14 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 08 March 2008 - 06:47 AM

QUOTE(Lacramus @ Mar 2 2008, 05:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Neta, am facut reteta asta cu cod si e delicioasa!

Uite, servit alaturi de cuscus israelian (care mie imi place mult mai mult decat cel normal):
PesteMarocan2.jpg
Sigur o s-o mai fac!

Cred ca ce ai facut tu nu este cuscus,este fratele lui si se numeste Maftoul.

#15 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 08 March 2008 - 08:21 PM

Aici (mai precis la Berkeley Bowl) se vinde sub numele de cuscus israelian, dar internetul zice ca e acelasi lucru cu Maftoul. Eu nu auzisem de denumirea asta, dar ai dreptate Sarah, cred ca asta e denumirea de la mama lui de acasa smile.gif.

Are bobul mai mare si trebuie sa il fierbi cam 15-20 minute. Si s-ar putea sa nu fie facut din semolina, dar asta nu stiu sigur. Are o cu totul alta textura decat cuscusul normal. Sarah, te rog ajuta-ma aici cu descrierea rolleyes.gif . Mie mi se pare ca nu ramane asa uscat precum cuscusul normal, cel putin asa cum il fac eu.

Uite cum pregatesc eu cuscusul israelian:
Pun la prajit o ceapa taiata marunt in doua linguri de ulei de masline. Cand se inmoaie adaug 2 cani de cuscus de asta mai mare, las sa se perpeleasca vreo 2 minute, adaug doi catei de usturoi tocati si mai las un minut. Apoi adaug 3 cani si jumatate de apa fierbinte, acopar si las la foc mic timp de 15-20 minute, pana se absoarbe marea parte a apei. Mai las sa se odihneasca 5 minute dupa ce il iau de pe foc, pana se absoarbe toata apa.

E foarte gustos si merge cu feluri mai delicate care au arome mai subtile, precum peste sau anumite mancaruri de pui.

Sarah, tu se pare ca ai mancat cuscus de asta. Tu cum il faci?

PS: Neta, scuze ca iti poluez topicul!
PPS: Faceti mancarea de peste a Netei, ca nu stiti ce pierdeti!
Lacra

#16 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 09 March 2008 - 10:40 AM

QUOTE(Lacramus @ Mar 8 2008, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
PPS: Faceti mancarea de peste a Netei, ca nu stiti ce pierdeti!



lacramus, mie mi-ar place pestele ala maaaaaaaaare in chiuveta si neta sau tu in vizita pentru o saptamina, ca vad ca va pricepeti mai bine ca mine la peste. se poate? va roooooooogggg... huh.gif

#17 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 09 March 2008 - 12:41 PM

Lacramus,cuccus-ul Israelian este facut din faina.

praparare: calim cuscus-ul in ulei sau margarina,apoi adaugam supa de pui condimentata si sarata...fierbem 6 min.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi