Sari la conținut

Poză

drob vegetarian


4 răspunsuri la acest topic

#1 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 25 May 2006 - 10:10 PM

Aceasta este o reteta de la matusa mea, vichy.mie una imi place f mult. mai jos e reteta propriu-zisa, e mult mai gustoasa asa.

2 legaturi ceapa verde cu tot cu cozi taiate subtirel,2 legaturi marar, 1 legatura patrunjel taiate marunt, se pun intr-un castron, se sareaza, se adauga 1lingurita delikat, juma lingurita piper, juma lingurita condimente barbeque. se amesteca si se lasa la muiat.
se sparg 5 oua, se bat si se sareza.
se dau 3-4 cartofi mijlocii (cam250gr)pe razatoarea mica si se lasa la scurs.cartofii, scursi de zeama, se pun peste verdeata, se amesteca, se adauga 1lingura ulei si se amesteca.se adauga ouale iar se amesteca continutul.
se pune ulei intr-o tigaie, nu f mult, la incins. pe un alt ochi se pune la incins o plita(tabla).
se toarna compozitia in tigaie, in ulei incins, se niveleaza, se deslipeste cu lingura de pe margini, se pune tabla incinsa sub tigaie, se face focul mic spre potrivit.se coace 15 minute;se rastoarna pe o farfurie, se pune inapoi in tigaie cu partea de jos in sus si se mai coace 15minute. se rastoarna pe un platou. se serveste cu salata verde si lamaie.

Cum eu nu am tabla, o fac la cuptor,cu ventilator, la 175 de grade, cam 30 minute(o pun intr-un vas termorezistent,in care ampus un pic de ulei) cine vrea poate sa adauge in compozitie cascaval, salam, etc.
daca respect reteta intocmai, o mananc cu branza si ce legume gasesc sau masline, daca pun branza in reteta, o mananc cu iaurt amestecat cu un pic de usturoi, ulei de masline si lamaie.
Pt fetele care vor intreba de ce razatoarea mica si nu cea mare(am vazut intrebarea aceasta la reteta de coptura de cartofi a lui judy, daca nu ma-nsel,) deoarece in felul acesta nu se simte gustul de cartof (amidon). eu am incercat ambele variante: pe razatoarea mare, chiar daca cartoful e facut, are asa un gust nu stiu cum sa spun, de cartof crud. eu una prefer sa folosesc razatoarea mica.

a, cateoadata, daca nu am marar(se-ntampla des) si am in schimb leustean, pun din acesta, pt gust.

pofta buna, sper sa va placa!

poate ar merge si un pic de ardei rosu dat pe razatoare, asa pt culoare!!!ma gandeam azi, dupa ce-am facut-o. ramane pt data viitoare.
condimentele mele se limitaeza la sare si piper, iar azi am adaugat si nucsoara (noix de muscade).





#2 Claudita

Claudita

    Captain Cook

  • Membri
  • 415 posturi
  • Location:sua

Postat 27 May 2006 - 09:53 PM

Dania,
pare sa fie o reteta buna pentru vara, o sa incerc cu prima ocazie.
totusi as cam vrea mai putin cartof in compozitie si mai mult din alte legume de vara, ce zici merge?

#3 ball dania

ball dania

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi

Postat 28 May 2006 - 10:16 AM

sincer n-am incercat, oricum eu nu cantaresc niciodata cantitatea de cartofi, aleg trei de marime medie. in principiu ar merge si cum spui tu, ma gandesc ca oul leaga compozitia. de ex am incercat de aici checul(placinta de dovlecei), nu sunt cartofi in compozitie, si a iesit (eu am adaugat in plus patrunjel verde si un pic de usturoi, as fi adaugat si marar dar n-am). acum, eu nu prea le am cu bucataria(dar fac eforturi) de aceea si dau toate detaliile (sa nu aiba nimeni surprize- neplacute mai ales), poate cineva cu mai multa experienta sa citeasca topicul si sa ne ajute?!
desi, uite chiftelutele de dovlecei nu au cartof innauntru si totusi reusesc.iar tu vrei doar sa reduci cantitatea de cartofi si sa maresti cea de legume! in principiu ar trebui sa mearga.daca incerci sa-mi dai de veste!


#4 sandu_ctin14

sandu_ctin14

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 13 June 2006 - 01:46 PM

Eu am o alta reteta pentru drobul de post. O cana de orez se fierbe in apa cu putina sare, se da apoi prin masina de tocat carne impreuna cu 2-3 legaturi de ceapa verde curatate si spalate, 2 legaturi de marar si una de patrunjel. Eu mai adaug si 3-4 cepe uscate tocate marunt si calite in ulei si ciuperci tocate marunt. Amestec toate ingredientele cu 4 oua si putina vegeta si pun compozitia in tava de teflon tapetata cu hartie de copt. Cand am timp bat albusurile separat. Deasupra pun un ou batut si amestecat cu o lingura de smantana. Iese foarte bun. Se taie patratele si se serveste cu rosii, castraveti sau muraturi.
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#5 fedit

fedit

    Captain Cook

  • Membri
  • 203 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 June 2006 - 05:03 PM

eu am facut altfel. Am fiert o punga de legume mexicane si am amestecat cu 3-4 oua, 2 cartofi fierti dati la razatoare, ciuperci (din conserva), am condimentat si am pus multa ceapa verde, marar, patrunjel. Am pus totul in forma de cozonac si am dat la cuptor pina s-a rumenit. cred ca se pot face "n" feluri de combinatii...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi