Sari la conținut

Poză

orez cu lapte -reteta egipteana


71 răspunsuri la acest topic

#1 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 September 2007 - 08:40 PM

am mai vorbit odata de acest orez, dar nu mai stiu unde, la ce topik.
deci 1 l lapte, o canitza mica de expresso cu orez ( eu folosesc del de risotto)
o canita de expresso de zahar, un varf de sare, si baton de vanilie.

orezculapte.jpg
se pun la fiert la foc mediu. ( cca30- 40 min) orezul sa fie bine fiert.
se adauga in acest moment cca 2 lingurite de maizena ( amidon) diluat in apa, si
un pic ( sau mai mult ) de smantana lichida. se lasa sa mai fiarba cateva clocote, se varsa intr-un castron,
( amestecati bine inainte ca orezul sa nu stea la fund), se presara cu scortisoara. se serveste rece.

orezculapte1.jpg
Fan n_puiu for ever



#2 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 30 September 2007 - 10:20 PM

QUOTE(stella @ Sep 30 2007, 12:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am mai vorbit odata de acest orez, dar nu mai stiu unde, la ce topik.
deci 1 l lapte, o canitza mica de expresso cu orez ( eu folosesc del de risotto)
o canita de expresso de zahar, un varf de sare, si baton de vanilie.

orezculapte.jpg
se pun la fiert la foc mediu. ( cca30- 40 min) orezul sa fie bine fiert.
se adauga in acest moment cca 2 lingurite de maizena ( amidon) diluat in apa, si
un pic ( sau mai mult ) de smantana lichida. se lasa sa mai fiarba cateva clocote, se varsa intr-un castron,
( amestecati bine inainte ca orezul sa nu stea la fund), se presara cu scortisoara. se serveste rece.

orezculapte1.jpg


stella foarte bun,de citeva zile ma batea si pe mine gandul sa-i fac lui fiimea ca-i place mult.singura diferenta este ca mai adaug citeva picaturi de apa de flori.mie imi place mai mult orezul asta decit ala al nostru romanesc,are o aroma mai deosebita,merita incercat.

#3 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 01 October 2007 - 12:36 AM

Stelutzo, da si mie pls o cantitate de zahar, ca io canitze de expresso am de doo marimi. imi place mult reteta asta si-am sa-l fac, dar io de fiecare data il fac prea dulce, si dupa o linguritza de orez beau o cana de apa biggrin.gif . Sau sa inteleg ca folosesc aceeasi canitza si pt orez si pt zahar?
Fan n_puiu!







#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 October 2007 - 01:24 PM

QUOTE(Luciana.m @ Oct 1 2007, 12:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Stelutzo, da si mie pls o cantitate de zahar, ca io canitze de expresso am de doo marimi. imi place mult reteta asta si-am sa-l fac, dar io de fiecare data il fac prea dulce, si dupa o linguritza de orez beau o cana de apa biggrin.gif . Sau sa inteleg ca folosesc aceeasi canitza si pt orez si pt zahar?


ezakt. cat mai mica acea canitza de expresso.
nici mie nu-mi place dulce lesinat.

Fan n_puiu for ever



#5 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 04 October 2007 - 08:11 AM

QUOTE(stella @ Oct 1 2007, 01:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ezakt. cat mai mica acea canitza de expresso.
nici mie nu-mi place dulce lesinat.



Sarumana Stelutzo, am sa-l fac si vin cu poze pupic.gif
Fan n_puiu!







#6 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 04 October 2007 - 10:03 AM

am uitat sa adaug poza si aici.sorry

Picture_002.jpg

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 October 2007 - 07:44 PM

Am respectat reteta,si-mi place.Consistenta este super-cremoasa.E ca o budinca fina de orez.
Am tras orezul si-n blitz,doar la lumina unui spot,ca daca-l blitzuiam asa aproape,era pera albita imaginea.
Vroiam neaparat sa vedeti cremozitatea biggrin.gif
Delicios,multumesc Stella smile.gif

PICT5923.jpg PICT5922.jpg

#8 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 October 2007 - 08:31 PM

ohmy.gif wow, Maya, ca de obicei classe pozele tale.
ma bucur ca ti-a placut. biggrin.gif
Fan n_puiu for ever



#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 October 2007 - 08:35 PM

QUOTE(stella @ Oct 4 2007, 08:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ohmy.gif wow, Maya, ca de obicei classe pozele tale.
ma bucur ca ti-a placut. biggrin.gif

Toti ne-am infruptat,chiar si Felix.Mike,nu biggrin.gif
Am halit tot deodata (sa nu mai zici la nimeni) biggrin.gif

#10 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 08 October 2007 - 01:22 PM

QUOTE(MAYA @ Oct 4 2007, 09:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Toti ne-am infruptat,chiar si Felix.Mike,nu biggrin.gif
Am halit tot deodata (sa nu mai zici la nimeni) biggrin.gif

si daca in castron pe fund se pune ciocolata, iese un milchreis de milioane biggrin.gif
ANCUTA

#11 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 12 October 2007 - 06:12 PM

Stella a iesit exact ce vroiam. Tare bun. Aici orezul este lung si nu are mult amidon si oricat il lasam pe foc nu se ingrosa. Mie imi place sa fie putin legat, asa ca acasa. Cu maizena am obtinut exact ce vroiam. Uite ce curios ca nu mi-a dat prin cap sa arunc si niste maizena inauntru. Mersi pentru reteta, taaaare buna. Si am pus si ciocolata amara pe fund cum zice Ancuta
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#12 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 13 October 2007 - 09:18 AM

Yandira, ma bucur mult.
aici este desertul preferat al multora din prietenii mei.
des il servesc cu *compot* de mere alaturi( de fapt e mai mult un pireu de mere)
Fan n_puiu for ever



#13 deea2007

deea2007

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 19 October 2007 - 07:57 AM

o intrebare..ca eu sunt mai mica si mai nestiutoare...
se pune orezul la fiert direct in lapte impreuna cu zaharul?sau se fierbe in apa si apoi laptele?Intreb pentru ca n-am mai intalnit asa ceva si nici explicatie nu era in metoda de preparare

si smantana lichida cum se pune, nu se strica laptele daca punem smantana in el?

#14 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 19 October 2007 - 08:05 AM

QUOTE(deea2007 @ Oct 19 2007, 07:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
o intrebare..ca eu sunt mai mica si mai nestiutoare...
se pune orezul la fiert direct in lapte impreuna cu zaharul?sau se fierbe in apa si apoi laptele?Intreb pentru ca n-am mai intalnit asa ceva si nici explicatie nu era in metoda de preparare

si smantana lichida cum se pune, nu se strica laptele daca punem smantana in el?



Da, se pune canitza de orez si cea de zahar, impreuna cu vanilia in laptele rece, si se pun impreuna la fiert.
maizena(amidon) se diluiaza cu apa si se varsa in laptele cu orezul bine fiert ( cat vrei tu sa fie de pastos)
si imediat se adauga smantana lichida. nu mi s-a intamplat niciodata nimic dubios. ( sa nu fie depasit termenul la
smantana/Crème fraîche ).
dupa ce adaug smantana, mai las sa dea cateva clocote. iau de pe foc, amestec sa nu fie orezul la fund, vars intr-un vas
si presar cu scortzisoara. exact ca in imagine.


Fan n_puiu for ever



#15 deea2007

deea2007

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 19 October 2007 - 09:26 AM

CITAT(stella @ Oct 19 2007, 09:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Da, se pune canitza de orez si cea de zahar, impreuna cu vanilia in laptele rece, si se pun impreuna la fiert.
maizena(amidon) se diluiaza cu apa si se varsa in laptele cu orezul bine fiert ( cat vrei tu sa fie de pastos)
si imediat se adauga smantana lichida. nu mi s-a intamplat niciodata nimic dubios. ( sa nu fie depasit termenul la
smantana/Crème fraîche ).
dupa ce adaug smantana, mai las sa dea cateva clocote. iau de pe foc, amestec sa nu fie orezul la fund, vars intr-un vas
si presar cu scortzisoara. exact ca in imagine.


merci de informatii stella,cand am sa prepar reteta te anunt cum a iesit,sa ai o zi frumoasa!

#16 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 23 October 2007 - 07:11 PM

Stella, pupic.gif pentru reteta. Minunata ! a mancat Mara de-am crezut ca i se face rau. laugh.gif
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#17 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 October 2007 - 07:53 PM

stella cescuta cu orez este 200 ml ?

#18 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 23 October 2007 - 08:01 PM

QUOTE(Daneza13 @ Oct 23 2007, 07:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stella, pupic.gif pentru reteta. Minunata ! a mancat Mara de-am crezut ca i se face rau. laugh.gif


wow Dana, ce bine imi pare. un pupic Marei si altul lui Tudor.

Fan n_puiu for ever



#19 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 23 October 2007 - 08:02 PM

QUOTE(Cristina @ Oct 23 2007, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
stella cescuta cu orez este 200 ml ?


Cristina, am umplut cescutza si am cantarit-o. are cca 60 gr.

Fan n_puiu for ever



#20 deea2007

deea2007

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 24 October 2007 - 11:51 AM

Ideea e grozava,dar orezul meu s-a prins tare de tot de fundul oalei...Trebuie amestecat sau nu trebuie atunci cand se fierbe orezul, ca eu am auzit cum ca n-ar trebui si ca de aia se prinde...eu una nu ma pot abtine sa nu amestec... sad.gif

Gustul a fost deosebit, inafara faptului ca era afumat, am pus si ciocolata dedesubt si deasupra, si a fost cat de cat acceptabil... unsure.gif Mai incerc, si va tin la curent...



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi