Tiramisu reţetă originala este o reteta de prajitura simpla, cu crema fina si aroma de cafea. Este o prajitura de casa ce se serveste foarte bine rece.
Tiramisu reţetă originala
Se freaca 2 linguri de zahar cu galbenusurile pana cand amestecul devine spumos, apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine, folosind mixerul.
Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine si adaugam 1 lingurita esenta de rom.
Albusurile se bat bine cu un varf de sare. Cand s-au intarit, adaugam 2 linguri de zahar si zaharul vanilat si batem in continuare cu mixerul pana cand devine suficient de tare ca sa nu cada din vas.
Spuma de albus se incorporeaza cu grija in compozitie, amestecand infasurat, ca sa obtinem o crema pufoasa.
Crema astfel obtinuta se tine la frigider cam 30 min.
Se face 1 cana de cafea tare cu 6 lingurite de cafea, in care se adauga 1 lingura de zahar, 1 lingura esenta de rom si 1 lingura de lichior si se lasa la rece.
Intr-o forma inalta se pune o folie alimentara pe care se aseaza un strat subtire de crema peste care se pune un strat de piscoturi ce au fost inmuiate putin in cafea, doar cat sa se umezeasca. Piscoturile se aseaza unul langa altul pe toata suprafata vasului si se pudreaza cu cacao.
Punem primul strat generos de crema, apoi iar un strat de piscoturi si cacao presarata cu ajutorul unei site pentru ceai si ultimul strat generos de crema.
Se pudreaza din belsug cu cacao si se baga la frigider minim 5-6 ore (de preferat peste noapte), apoi se taie.
Tiramisu se serveste rece de la frigider.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaVinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...
Vinete cu usturoiSupade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.
Supa de pereSosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...
Sos de tarhon cu smantanaDaca nu ati facut-o inca, trebuie neaparat sa incercati aceasta combinatie de friptura cu un sos dulceag ... este grozav de...
Friptura de curcan cu sos de gutuiIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii