Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet
Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, se varsa incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, se prajeste usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Se pune gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi se amesteca cu romul. Se impatureste gemul in doua. Se prajesc opt clatite in unt fierbinte. Se unge fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si se presara deasupra cateva migdale prajite. Iar se impaturesc in patru pentru a forma un cornet. Se aseaza clatitele intr-un vas de portelan sau de yena, cu varful orientat catre mijloc si se porneste cuptorul. Se amesteca frisca batuta cu frisca lichida. Se toarna peste clatite. Se pune restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Se baga vasul la cuptor vreme de zece minute.
Se servesc imediat
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Comentarii