Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet
Se amesteca faina cernuta cu sarea si zaharul. Se face o adancitura in mijloc. Se sparg ouale in ea. Se adauga galbenusul. Se incorporeaza incet-incet in faina, pornind de la mijloc catre exteriorul castronului. Cand aluatul e omogen, se varsa incetisor laptele, amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei vreme de 10 minute. In timpul acesta, se prajeste usor, fara pic de grasime, intr-un vas de teflon, migdalele taiate. Se pune gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi se amesteca cu romul. Se impatureste gemul in doua. Se prajesc opt clatite in unt fierbinte. Se unge fiecare clatita in parte cu putin gem cu rom si se presara deasupra cateva migdale prajite. Iar se impaturesc in patru pentru a forma un cornet. Se aseaza clatitele intr-un vas de portelan sau de yena, cu varful orientat catre mijloc si se porneste cuptorul. Se amesteca frisca batuta cu frisca lichida. Se toarna peste clatite. Se pune restul (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite. Se baga vasul la cuptor vreme de zece minute.
Se servesc imediat
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii