Tortul cu lamaie este un desert delicios si racoros, ce poate fi servit alaturi de un mix de fructe rosii sau fructe de padure. Este o prajitura perfecta pentru zile insorite.
Punem biscuitii intr-o punga si ii luam la bataie cu facaletul pana ii strivim complet. Ii rasturnam intr-un vas (preferabil rotund) tapetat cu folie de aluminiu, turnam untul topit peste ei, amestecam bine si apoi cu dosul lingurii apasam "blatul",nivelam frumos, in asa fel incat sa obtinem o baza ferma. Dam la rece 30 minute. Intr-un bol radem coaja lamailor, turnam zeama lor, adaugam laptele condensat ,amestecam, apoi smantana. Turnam peste baza de biscuiti, nivelam si dam la rece cateva ore ca sa se intareasca. Cand dorim sa servim, scoatem tarta complet din tava, cu tot cu folie, pt ca e mai simplu de taiat pe un plan drept.
Decoram cu fructele pe care le avem, sau pur si simplu cu o felie de lamaie . Prajitura este cremoasa, aromata, cu un gust pronuntat de lamaie.
Tortul cu lamaie este potrivit ca desert sau gustare langa o cana cu ceai.
Pofta buna! Reteta propusa de Anna Foster
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiSimpla si delicioasa!
Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocalaAm pus mana pe cioroi si l-am asezonat cu legume......
Ghiveci la slow cooker Crock-PotDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii