Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se mananca repede, repede...

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg gogosar
  • 800 g pasta tomate
  • 500 g zahar
  • 500 ml ulei
  • 500 ml otet
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe
  • frunze de dafin
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Mai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite. Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot. Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea in 2 clocote si apoi ii scoatem cu un spumar.

Procedam la fel pana terminam gogosarul. Borcanele spalate si uscate le umplem cu gogosar care a stat un pic sa se raceasca. Umplem borcanele si apoi turnam sosul peste ei, avand grija sa scoatem aerul din borcane si frunzele de dafin, sa nu se amarasca. Capacim bine borcanele si la bagam la cuptor, cuptor ce a fost incins bine, lasam sa se raceasca si apoi le depozitam in camara sau beci.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide