Pasta de gogosari copti sau Gulas

Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce si picanta. Asa ca anul trecut m-am suparat si am incercat sa o fac si eu in casa. Desigur ca nu a iesit ca si cea din comert dar gustul mi-a placut tare mult, baietii au savurat-o pe sandwich-uri, iar ce a ramas s-a folosit cu succes la tocanite. Anul trecut am facut-o din ardei kapia, anul asta incercam cu gogosari...

Portii
3
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Pasta de gogosari copti sau Gulas

Ingrediente

  • 3 kg Gogosari
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 linguri sare+ sare pt pudrat gogosarii copti
  • 1 lingura piper proaspat Piper negru macinat
  • 1 lingurita sos Piri Piri
  • 1 lingurita nucsoara proaspat Coaja rasa de grepfruit
  • galangal
  • tamarind

Mod de preparare

Gogosarii se spala se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in 2 tavi (tavile de la aragaz) in care am pus hartie de copt. Dam tavile cu gogosari in cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute. Vreau sa va spun ca este pt prima oara cand coc gogosarii astfel si am fost tare multumita. Nu s-a facut pic de fum si mizerie si s-au facut si foarte repede. Dupa ce i-am scos din cuptor i-am pudrat cu sare, am taiat o punga curata in asa fel incat sa acopere tavile. I-am lasat 20-30 minute pana ce erau doar calduti si se curatau foarte usor de coaja si cotoare. I-am trecut prin apa pt a inlatura samburii, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat 10 minute.I-am dat prin robotul de bucatarie sau masina de tocat, ce aveti. Puneti pe foc o cratita incapatoare cu uleiul la incins. Adaugati gogosarii copti si dati prin robot, amestecati din cand in cand. Aceasta pasta de gogosari copti se face mai repede ca si cealalta de gogosari necopti. In aproximativ 20 minute este gata. Adaugati la urma sare si piper, sosul iute Piri Piri, nucsoara rasa, putin galangal dat pe razatoare si 1-2 cm de tamarind. Exact cum se foloseste nu stiu exact....el are o coaja la exterior si inauntru un miez moale. Coaja am zdrobit-o in mojar, iar miezul l-am pus intreg iar la urma de tot l-am scos. Puneti pasta sau gulasul, cum vreti sa-i spuneti, in borcane sterilizate pe care le tineti acoperite cu o patura pana a doua zi. Le depozitati in camara si le serviti ca atare.... 1.mirodeniile pe care eu le-am folosit le puteti inlocuii cu orice altceva va place 2.mestecati in pasta destul de des, ca la zacusca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa din aripioare de pui cu radacinoase
3
Supe si ciorbe

Supa din aripioare de pui cu radacinoase

Usor si dietetic!!

Supa din aripioare de pui cu radacinoase
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Ciorba ruseasca
5
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!