Gogosari in sos de rosii

Acesti gogosari sunt foarte buni alaturi de o friptura!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gogosari in sos de rosii

Ingrediente

  • 2,5 kg gogoșari
  • Un borcan de 380 g pastă roșii homemade
  • 250 ml oțet
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 1 lg sare grunjoasa
  • 1 lg boabe de muștar
  • 1 lg boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin

Mod de preparare

Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte. Într-o oală încăpătoare se pune la fiert oțetul, zahărul, uleiul, pasta de roșii și sarea. Ulterior se adaugă și boabele de muștar și piper și foile de dafin. Se fierb toate la foc potrivit timp de aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când. Se pun gogoșarii în oală, astfel încât să fie acoperiți de sos. Se lasă să fiarbă în jur de 10 minute, doar cât să se înmoaie puțin pentru a putea fi așezați în borcane. Se spală borcanele, se sterilizează apoi se așează gogoșarii cât mai mulți. Se toarnă sosul peste ei astfel încât să nu rămână bule de aer printre. Se căpăcesc apoi se pun la bain marie pentru o oră. Se scot si se așează în pături și se lasă până se racesc apoi se depozitează în cămară.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori