Pasta de gogosari copti sau Gulas

Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce si picanta. Asa ca anul trecut m-am suparat si am incercat sa o fac si eu in casa. Desigur ca nu a iesit ca si cea din comert dar gustul mi-a placut tare mult, baietii au savurat-o pe sandwich-uri, iar ce a ramas s-a folosit cu succes la tocanite. Anul trecut am facut-o din ardei kapia, anul asta incercam cu gogosari...

Portii
3
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg Gogosari
  • 100 ml ulei de masline
  • 3-4 linguri sare+ sare pt pudrat gogosarii copti
  • 1 lingura piper proaspat Piper negru macinat
  • 1 lingurita sos Piri Piri
  • 1 lingurita nucsoara proaspat Coaja rasa de grepfruit
  • galangal
  • tamarind

Mod de preparare

Gogosarii se spala se sterg cu un prosop de bucatarie si se aseaza in 2 tavi (tavile de la aragaz) in care am pus hartie de copt. Dam tavile cu gogosari in cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute. Vreau sa va spun ca este pt prima oara cand coc gogosarii astfel si am fost tare multumita. Nu s-a facut pic de fum si mizerie si s-au facut si foarte repede. Dupa ce i-am scos din cuptor i-am pudrat cu sare, am taiat o punga curata in asa fel incat sa acopere tavile. I-am lasat 20-30 minute pana ce erau doar calduti si se curatau foarte usor de coaja si cotoare. I-am trecut prin apa pt a inlatura samburii, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat 10 minute.I-am dat prin robotul de bucatarie sau masina de tocat, ce aveti. Puneti pe foc o cratita incapatoare cu uleiul la incins. Adaugati gogosarii copti si dati prin robot, amestecati din cand in cand. Aceasta pasta de gogosari copti se face mai repede ca si cealalta de gogosari necopti. In aproximativ 20 minute este gata. Adaugati la urma sare si piper, sosul iute Piri Piri, nucsoara rasa, putin galangal dat pe razatoare si 1-2 cm de tamarind. Exact cum se foloseste nu stiu exact....el are o coaja la exterior si inauntru un miez moale. Coaja am zdrobit-o in mojar, iar miezul l-am pus intreg iar la urma de tot l-am scos. Puneti pasta sau gulasul, cum vreti sa-i spuneti, in borcane sterilizate pe care le tineti acoperite cu o patura pana a doua zi. Le depozitati in camara si le serviti ca atare.... 1.mirodeniile pe care eu le-am folosit le puteti inlocuii cu orice altceva va place 2.mestecati in pasta destul de des, ca la zacusca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Big yuum, atat va spun!

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca