Cheesecake cu menta si afine

Cheesecake-ul cu menta si afine este un desert simplu de facut, usor, aerat, fara prea multe batai de cap, potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crusta:
  • 150 g biscuiti
  • 100 g pricomigdale
  • 50 g alune de padure
  • 150 g unt
  • Crema:
  • 300 g ricotta
  • 300 ml frisca
  • 70 g zahar
  • 3 lg sirop de menta
  • 100 ml lapte
  • 12 g gelatina (pentru 500 ml lichid)
  • In plus:
  • afine si zahar

Mod de preparare

Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele, apoi le-am amestecat cu untul, am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).

Pentru crema de branza:

Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta

Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta.

Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore).

Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic), asta prima data.

A doua oara am pus niste afine cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie unsa cu putin ulei si le-am lasat pana s-a facut un sirop mai gros si s-au inmuiat. Puteti adauga si aici niste frunze de menta daca doriti si niste zeama de lamaie. Cu asta am servit deasupra cheesecake-ul, dupa sederea la frigider.


Serviti cheesecake-ul cu menta si afine de la frigider.

Reteta de cheesecake propusa de PaulaM pe forum culinar.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...