Cheesecake cu menta si afine

Cheesecake-ul cu menta si afine este un desert simplu de facut, usor, aerat, fara prea multe batai de cap, potrivit pentru zilele calde de vara.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crusta:
  • 150 g biscuiti
  • 100 g pricomigdale
  • 50 g alune de padure
  • 150 g unt
  • Crema:
  • 300 g ricotta
  • 300 ml frisca
  • 70 g zahar
  • 3 lg sirop de menta
  • 100 ml lapte
  • 12 g gelatina (pentru 500 ml lichid)
  • In plus:
  • afine si zahar

Mod de preparare

Am tocat la blender biscuitii, pricomigdalele si alunele, apoi le-am amestecat cu untul, am tapetat o tava cu diametrul de 20 cm, baza si marginile si am dat la rece (la frigider).

Pentru crema de branza:

Am amestecat cu ricotta cu siropul de menta

Am topit zaharul in laptele cald, apoi am adaugat gelatina inmuiata in apa (daca nu se dizolva gelatina, mai incalzim putin pe baie de abur), am racorit, strecurat sa nu ramana gelatina nedizolvata si l-am adaugat in ricotta, apoi am amestecat cu frisca batuta.

Am turnat in forma tapetata, peste crusta si am lasat peste noapte la frigider, sa se intareasca (minim 6 ore).

Am ornat cu feliute de piersica, pe care le-am uns cu jeleu pentru tarte (preparat dupa instructiunile de pe plic), asta prima data.

A doua oara am pus niste afine cu 3 linguri de zahar intr-o tigaie unsa cu putin ulei si le-am lasat pana s-a facut un sirop mai gros si s-au inmuiat. Puteti adauga si aici niste frunze de menta daca doriti si niste zeama de lamaie. Cu asta am servit deasupra cheesecake-ul, dupa sederea la frigider.


Serviti cheesecake-ul cu menta si afine de la frigider.

Reteta de cheesecake propusa de PaulaM pe forum culinar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu gutui

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit...

Tarta cu gutui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca