Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Din faina, apa, sare drojdie plus zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.
Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar. Din aluat intindem 2 foi.
Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem.
Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil.
Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.
......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...
Tort cu blat de cacao si crema de vanilieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj