Pandispan cu caise

Pandispan cu caise este o reteta delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura cu caise aveti nevoie de circa 20 de caise. Se prepara foarte usor, iar pandispanul este apreciat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 5 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 20 caise
  • 20 g unt
  • 70 g biscuiti simpli

Mod de preparare

Pandispan cu caise este o reteta delicioasa de vara. Tava, eu am folosit una dreptunghiulara se unge cu unt si se captuseste cu biscuitii macinati.

Puneti apoi in tava caisele taiate in doua, cu miezul in sus. In fiecare se pune un pic de unt si daca va place mai dulce si un pic de zahar.

Odata facut acest aranjament se pune peste aluatul obtinut din oua, zahar, ulei, faina si praf de copt.

Pentru acest blat se bat bine intai ouale cu zahar, uleiul se adauga putin cate putin si la urma apoi, tot treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Tava cu pandispan cu caise se pune in cuptor circa 20 de minte. Scoateti dupa ce ati facut testul cu scobitoarea. Cand s-a racit prajitura o raturnti pe un platou si o taiati sub forma de romburi. Aceasta reteta de prajitura se mai poate face cu mere: 6 mere mari le dam pe razatoare , le asezam peste biscuiti; deasupra lor presaram zahar si scortisoara, apoi blatul si dam la cuptor.


Pandispanul cu caise se serveste ca si desert, eventual pudrat cu zahar vanilat.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...