Prajitura cu mere si branza de vaci

Nici nu va pot spune cat de mult imi place prajitura asta. Am tot facut-o atat cu mere cat si cu pere, dar nu am apucat niciodata sa-i fac si poze, pentru ca se gata prea repede. Intr-un final reusesc sa o impartasesc si cu voi. Se face foarte repede si este combinatia ideala.

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 185 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 185 g unt
  • Umplutura cu mere:
  • 7-8 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • Crema de branza:
  • 150 g unt
  • 500 g branza de vaci
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
  • 125 g zahar

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot sucul. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca apoi adaugam

scortisoara macinata si amestecam bine.

Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, vanilia si praful de sare. Adaugam untul topit si framantam pana cand se amesteca ingredientele si rezulta o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie punem trei sferturi din compozitie si o tasam cu podul palmei.

Deasupra intindem merele calite si racite.

Pentru umplutura de branza mixam untul moale, pana cand devine cremos apoi adaugam zaharul, vanilia si zeama de lamaie si mixam bine. Adaugam ouale, pe rand si mixam dupa fiecare. La final incorporam branza de vaci si praful de budinca.

Intindem crema de branza peste mere iar deasupra presaram aluatul ramas.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 45 de minute, sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar si portionam.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Este cel mai bun tiramisu pe care l-am...

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca