Prajitura cu nuca si crema de oua

Este o prajitura ce place oricui, mai ales copiilor. O prajitura de sarbatoare.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 200 g nuca macinata,
  • 2 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100g zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile.

Crema de oua: 3 galbenusuri se freaca bine cu 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat si se pun la foc mic pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi 250 g margarina(unt) cu compozitia de mai sus.

Crema se pune intre cele doua foi de blat. Glazura: 3 albusuri batute spuma tare pe aburi cu 100g zahar. Glazura se pune peste prajitura si se rade ciocolata.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnati in sos de ceapa si ardei

Carnati in sos de ceapa si ardei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca