Prajitura cu prune rasturnata

Prajitura cu prune rasturnata este un delicios desert de toamna. Nu va trebui sa iti faci griji cum sa o pastrezi, pentru ca nu va ramane mult timp in tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g prune
  • 100 g unt ( margarina ) moale
  • fara cel pentru uns
  • 150 g zahar
  • 1 lingura cu zahar vanilat ( eu am pus baton vanilie)
  • 3 oua
  • Cite 100 g faina si amidon alimentar
  • 3 lingurite cu praf de copt
  • 50 g migdale
  • facultativ si nuci
  • 3 linguri cu zahar pudra

Mod de preparare

Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hartie de aluminiu. Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt. Se unge bine cu unt sau margarina.

Prunele se spala, se usuca, se scot simburii si se taie in felii. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Untul (margarina) se amesteca spumos impreuna cu zaharul vanilat. Punctele alea negre sint la mine vanilie din baton. Se aduga treptat ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se incorporeaza lingura cu lingura in aluat.

Prunele se aseaza in forma cu taietura in jos. Se toarna aluatul uniform peste prune si se da la cuptor pe sina din mijloc pentru un timp de 1 ora.

Prajitura se lasa 10 minute la racit, apoi se rastoarna pe un platou, cu ajutorul unei farfurii sau cum va este voua mai la indemana. Se trage foaia de aluminiu. Migdalele se prajesc fara grasime intr-o tigaie pina au o culoare maronie deschisa.


Prajitura rasturnata cu prune se pudreaza si se orneaza cu migdalele. Pofta buna! Reteta Prajitura - Prunela rasturnata a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca