Se curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat din 300 gr zahar, 150 gr
Se curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat din 300 gr zahar, 150 gr unt, 3 galbenusuri si 300 gr faina. Se framinta bine, se intinde o foaie de grosimea unui deget. Se pune aceasta foaie in tava unsa si se asaza peste coca prunele bine stoarse. Deasupra prunelor se toarna urmatoarea compozitie: 2 linguri smintina amestecata cu 2 galbenusuri, 100 gr zahar si spuma de la 2 albusuri. Se coace la foc potrivit Se serveste taiata in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii