Este o prajitura de sezon foarte buna. Daca va place prajitura desteapta, cu siguranta va va placea si aceasta cu prune!
Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se pastreaza o cana din aluat pentru mai tarziu. Peste restul de aluat se adauga praful de copt si ouale. Se amesteca bine cu ajutorul unui tel apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine. Se va obtine o compozitie mai lichida. Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in doua sau in patru, in functie de cat de mari sunt prunele. Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Se aseaza prunele si se presara deasupra aluatul nisipos pastrat in cana. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute (pana se rumeneste fumos). Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi servita. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii